Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted Sverige höjer säkerheten

Publicerad: 20 december 2012, 10:41

Fastighetschefen Kristina Bergman har gått ut med mail till anställda inom Schibsted Sverige om att man måste öka säkerhetsmedvetandet. Bakgrunden är en incident där en man nyss hemkommen från Afghanistan med två stora militärväskor visades ända in till SVD:s redaktion.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinSchibsted

”Vi behöver hjälpas åt så att det inte händer igen”.

Så lyder budskapet i fastighetschefen Kristina Bergmans mail till Schibsted-anställda.

Vad  som har fått henne att gå i taket är att en man nyss hemkommen från  Afghanistan med två militärväskor modell större med sig släpptes in och  visades hela vägen till SVD:s redaktion.

SvD:s nyhetschef Josef El Mahdi hade bokat en intervju med honom, men han fick plötsligt kalla fötter, enligt fastighetschefen:
”Han hade inte räknat med och önskade inte att personen plötsligt skulle stå bredvid hans arbetsplats”, skriver hon.

Resume kan även berätta om en ytterligare incident i somras. En äldre man tog då sig igenom alla spärrar för att lämna ett brev om Olof Palmes mördare till PJ Anders Linder.

Schibsteds informationsdirektör i Sverige, Olof Brundin, vill inte kommentera säkerhetsfrågan
–  Det ligger i sakens natur att inte kommentera hur vi jobbar med  säkerhetsbiten för då äventyrar vi ju säkerheten, säger Olof Brundin.

Så här förklarade fastighetschefen säkerhetsupptrappningen i ett internt mail till medarbetarna i Schibsted-huset:
”Varför?
En  person, nyss hemkommen från Afghanistan med två stora militärväskor  släpptes in och visades hela vägen till SvDs redaktion. Josef El Mahdi,  Nyhetschef på SvD hade bokat en intervju med personen med hade inte  räknat med och önskade inte att personen plötsligt skulle stå vid hans  arbetsplats. Vi behöver hjälpas åt så att det inte händer igen. Öka  säkerhetsmedvetandet!”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Olof BrundinSchibsted

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.