Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted vill köpa Aspiro

Publicerad: 12 januari 2012, 07:45

Raoul Grünthal, vd Schibsted Sverige, slår till på it-bolaget Aspiro.

Mediekoncernen Schibsted har lämnat ett bud på 340 miljoner kronor för samtliga aktier i it-bolaget Aspiro. Bolagets styrelse har enhälligt rekommenderat aktieägarna att acceptera budet.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAspiro

Aspiro är ett it-bolag som är specialiserat på innehållstjänster för  mobila funktioner. Aspiro äger bland annat varumärket Wimp, som är en liknande musiktjänst som Spotify.

Schibsteds bud innebär att man ger 1,65 kronor per  aktie.

Budet är villkorat av att Schibsted blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i Aspiro efter full utspädning.

SEB  Enskilda AS, Platekompaniet AS och Orkla ASA äger tillsammans 32,4  procent av kapitalet och rösterna i Aspiro och dessa har meddelat att de  ställer sig positiva till Schibsteds erbjudande.

Den så kallade acceptperioden för erbjudandet inleds den 18 janari och avslutas den 15 febuari.

Under  förutsättning att Schibsted som allra senast den 17 februari  tillkännager att erbjudandet genomförs är beräknad tidplan för  utbetalning den 21 februari.

Schibsted har inte helt oväntat fått  ok på att genomföra en så kallad due-diligence-undersökning innan man  tog ställning till ett köp eller ej, det vill säga i det här fallet Aspiro  lägger alla papper på bordet. Due-diligence-undersökningen har gett vid  handen att man inte har hittat någon information som skulle kunna  påverka Aspiro-aktien i endera riktning.

Aspiros styrelse har  också beslutat sig för att tidigarelägga sin bokslutskommunike för  räkenskapsåret 2011 med anledning av budet, vilket innebär att denna  offentliggörs den 3 februari i stället.

Aspiros styrelse har anlitat Mannheimer Swartling som juridisk rådgivare.

Aspiros styrelse har även fått ett utlåtande från Pareto Öhman vad gäller skäligheten i erbjudandet, som gett positiva signaler.

Aspiro  konstaterar också att Schibsted uttalat att man sätter stort värde på  bolaget företagsledning samt övriga medarbetare och räknar därmed inte  med några större förändringar inom personalområdet.

Sammantaget  innebär de olika slutsatserna från Mannheimer Swartling, Pareto  Öhman och Schibsted att Aspiros styrelse har valt att enhälligt  acceptera budet från Schibsted.

Schibsted är tidigare ägare i Aspiro sedan år 2004.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SchibstedAspiro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.