Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsteds Blocket visar låg tillväxt

Publicerad: 3 juni 2016, 05:20

Facebooks Local Market. Ett av Blockets stora hot?

Blockets tillväxt bromsar in, Mats Edman från Dagens Samhälle startar bolag för "neutral" journalistik och nya uppgifter om att Snapchat har fler användare än Twitter.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleTwitterSchibstedStampenSnapchatBlocket

Schibsteds Blocket visar låg tillväxt
För 13 år sedan köpte Schibsted köp- och säljsajten Blocket för 183 miljoner kronor, som sedan dess stadigt har drivit in vinster. Vinstmarginal blev även 2015 – men en jämförelsevis låg sådan. Från att ha visat tvåsiffrig tillväxt 2009–2013 samt 9-procentig 2014, redovisar nu Blocket en tillväxt på 2 procent, rapporterar Breakit som tagit del av bokslutet.

Enligt Blockets vd Jan Prokopec innebär det dock inte att bolaget nått slutet av framgångssagan.
– Det kan jag på rak arm svara att det har vi inte gjort. Det finns bra potential i flera intäktsströmmar, säger han och menar att Blocket tillsammans med Bytbil och Servicefinder, som ligger i samma affärsområde under Schibsted, sammantaget visar tvåsiffrig tillväxt.

Mats Edman startar mediebolag för "neutral" journalistik
Dagens Samhälles tidigare chefredaktör Mats Edman lämnade i mars tidningen efter interna konflikter och uppror. Strax därefter berättade Resumé att hans nya ambition var att starta ett webb-projekt som skulle täcka en "sanning mellan DN och Avpixlat". Nu har han arbetat fram en plan tillsammans med Calle Ericsson, tidigare vd på Appelberg och startat bolaget Premium Reality Media, skriver affärstidningen Beaconomist. Duon har fortsatt inga finansiärer, med ambitionen är att skriva "datadriven" och "neutral" journalistik.

Snapchat har fler dagliga användare än Twitter
En källa med "insyn i saken" uppger att Snapchat, med sina 150 miljoner dagliga användare, nu är större än Twitter. Det skriver Omni med hänvisning till Bloomberg. 140 miljoner användare ska dagligen använda Twitter. Inga representanter från respektive plattform har bekräftat uppgifterna.

Facebook lägger ner nyhetsapp...
Konceptet med Notify är att användarna prenumererar på push-notiser från utvalda nyhetskällor. Men appen blev bara sju år gammal och nu ska man istället implementera tekniken i till exempel Messenger och andra produkter, skriver The Verge.

...Och plattformens styrelse vill begränsa Zuckerbergs makt
Facebooks styrelse har lagt ett förslag som kan komma att röstas igenom på årsstämman den 20 juni, skriver Reuters. Förslaget skulle innebära att grundaren Mark Zuckerberg blir av med sin röstmajoritet, som i dag är 53,9 procent, om han skulle lämna bolaget i framtiden.

Stampens frilansjournalister blir utan lönegaranti
Stampens rekonstruktör har prövat om journalister som jobbat i mediekoncernen med frilanskontrakt likväl som lönetagare med a-skatt ska kunna omfattas av den statliga lönegarantin. Nu står det klart att så inte blir fallet, enligt Journalisten.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.