Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schlingmann blir superstrateg för M

Publicerad: 24 maj 2012, 06:57

Per Schlingmman lämnar posten som regeringens PR-strateg

Foto: Pressbild.

Regeringen låter Per Schlingmann lämna pr-posten i regeringskansliet, där han bland annat har blivit kallad propagandaminister. Nu pekar det mesta på att hans uppgift blir att göra en omstart för de nya Moderaterna.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Per Schlingmann gick nyligen från posten som partisekreterare för  Moderaterna till att bli statssekreterare med ansvar för att sköta  regeringens kommunikation och PR.

Enligt Svenska Dagbladet är det  första gången som en statssekreterare i Sverige har haft ett sådant  uppdrag och oppositionen har kallat honom propagandaminister.

Enligt  Svenska Dagbladet är Per Schlingmann en av kreatörerna bakom de nya  Moderaterna och lyckades bland annat vända upp och ned på uppfattningen  om partiet genom att använda begrepp som arbetarpartiet.

Svenska Dagbladet gör flera tolkningar av att Per Schlingmann nu byter jobb.

En sådan är att han helt enkelt inte har trivts med arbetet på regeringskansliet. En annan att han skulle kunna vända det pågående opinionsraset för Moderaterna. En tredje tolkning är att förnyelsen av partiet har stannat av och att Per Schlingmann är rätt man att få igen den processen igen.

Per Schlingmann ger följande förklaring till varför han byter jobb:
–  Vi ser redan tendenser till att partierna börjar rikta in sig mot nästa  val. Då är det relevant att jobba med hur vi ska möta väljarna i nästa  val, säger han till Svenska Dagbladet.

Han menar också att den  stora utmaningen ligger i att få Moderaterna att framstå som ett  framåtblickande parti för tredje valet i rad:
– Jag tror aldrig jag har stått inför en så utmanande uppgift, säger Per Schlingmann till Svenska Dagbladet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.