Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schlingmann i hemligt möte med branschtoppar

Publicerad: 5 maj 2011, 08:29

”Propagandaministern” Per Schlingmann och flera toppnamn inom reklambranschen sammanträdde igår på Regeringskansliet. Syftet var att diskutera svensk kommunikations framgångar internationellt.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannJessica Bjurström

Per Schlingmann Foto: Andreas Elgstrand

Per Schlingmann, statssekreterare med ansvar för kommunikationsfrågor, träffade igår företrädare för den svenska kommunikationsbranschen. Syftet med mötet, som ägde rum på regeringskansliet, var att diskutera den svenska kommunikationsbranschen.
– Det handlade om svenska kommunikationskonsulters framgångar internationellt och vilka de bakomliggande orsakerna till detta skulle kunna tänkas att vara, säger Anders Härneman, projektledare på Forsman & Bodenfors och en av de som deltog på mötet igår.

Han fortsätter:
– Men det handlade också om att skapa en bättre förståelse för vår bransch. Både allmänt men mer specifik i internationella sammanhang.

Förutom Per Schlingmann deltog även företrädare för Svenska Institutet och Utrikesdepartementet.

Anledningar till att svenska kommunikatörer håller en så pass hög nivå och är eftertraktade internationellt skulle, åtminstone delvis, kunna tänkas förklaras med den svenska samhällsstrukturen.
– Sverige är ett väldigt demokratisk och icke-hierarkiskt land samtidigt som vi är uppfostrade att tänka kritiskt och granskande när det gäller kommunikation. Det gör att ställs höga krav på kommunikationsbranschen, säger Anders Härneman.

Han avslutar:
– I Sverige är vi väldigt bra på att se hela lösningar. Även om vi kan ha enstaka idéer som är väldigt bra också så är vi väldigt bra på att se de stora, hela lösningarna. Dessutom gör vår byråstruktur och storleken på landet att vi tar ett djupare ansvar, säger Anders Härneman.

De var också med på mötet:

Jessica Bjurström, vd Komm

Roger Stighäll, North Kingdom

Ted Persson, Great Works

Matias Palm-Jensen, Rafraf,

Mary Lee Sjönell, Copeland

Pia Grahn Brikell, Storåkers

Anders Härneman, F&B

Peppe Engberg, Friends Agenda

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.