Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schlingmanns krock med Thåström

Publicerad: 15 april 2013, 14:05

Schlingmanns kommande bok har samma titel som boken om Thåström.

(UPPDATERAD) Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann – arkitekten bakom M:s valseger – kommer i augusti ut med boken ”Stå aldrig still!”. Det finns bara ett problem. Boken har exakt samma titel som succéboken om Joakim Thåström. – Jag visste inte om det, säger Per Schlingmann till Resumé. – Det är ingen stor grej, men jag kan inte tänka mig att den boken är bättre än vår. Inte i mina vildaste fantasier, säger Staffan Lindhé på Thåström-förlaget Reverb.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannBokusModeraterna

”Stå aldrig still!” av Per Schlingmann ges ut av Bokus förlag och finns tillgänglig från och med mitten av augusti.

Per  Schlingmann vill inte kommentera boken närmare annat än att: ”det enda  jag vill säga utöver vad som finns där är att boken inte innehåller  några stora politiska avslöjanden utan är framtidsfokuserad och inriktad  på ledarskap och kommunikation.”

Beskrivningen hos Bokus lyder:
”Han  är en av arkitekterna bakom Moderaternas framgångsrika förvandling till  de nya moderaterna som bidrog till valsegrar 2006 och 2010. I Stå  aldrig still! beskrivs förändringsarbetet samt hur människor, företag  och organisationer kan besluta om, leda och kommunicera förändring.”

Det finns bara ett problem. Boken har exakt samma titel som Staffan Björkmans bok om sångaren Joakim Thåström som kom 2010.

– Jag känner till att Thåström har en låt som heter så. Det fick jag veta efter att jag bestämde titeln, men jag viste inte att det fanns en bok som hette så, säger Per Schlingmann.

Ser du något problem med att ni har samma titel?
– Nej, jag ser inget problem med det. Det är så mycket böcker som heter likadant och vi verkar ju i helt olika genrer.

Staffan Lindhé på bokförlaget Reverb som gett ut den slutsålda Thåström-boken ser inga problem med Schlingmanns titel.

– Det finns ju massor med böcker och skivor som heter likadant, så det ser jag inte som något problem. Men jag kan inte tänka mig att den boken är bättre än vår. Inte i mina vildaste fantasier, säger Staffan Lindhé.

I sin kommande bok levererar Per  Schlingmann även lite exempel på vad som krävs för att  lyckas.

Motton  som: "Var beredda att rubba dina cirklar", "Släpp  historien och blicka  framåt!" och "Lyssna till andra men också till den  egen intuition".

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.