Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Schulman-kraschen i morse

Publicerad: 15 februari 2008, 09:46

Bröderna Alex och Calle Schulmans bloggpremiär på vf.se fick sajten att krascha i morse. – Vi har normalt 40 000 unika besökare i veckan. Vi hade garantier att sajten skulle klara en tiodubbling, men det har inte räckt till, säger Peter Franke, chefredaktör på Värmlands Folkblad.


Calle och Alex Schulman. Foto: Andreas Alfredsson.

Alex  Schulman – som orsakat ett storbråk på TV4 – och hans bror Calle har börjat blogga på vf.se. Premiären skedde i morse – men hittills har få läst deras inlägg.

Anstormningen blev helt enkelt för stor. Sajten kraschade kvart över åtta i morse.

– Vårt it-folk säger att en sådan här anstormning har nog ingen landsortstidnings-hemsida varit med om någonsin. Vi har normalt 40 000 unika besökare i veckan. Vi hade garantier att sajten skulle klara en tiodubbling, men det har inte räckt till, säger Peter Franke.

– Det är naturligtvis roligt att så många vill gå in på vår sajt, samtidigt är det ju illa att de inte kan göra det. Men vi jobbar för fullt med att få bukt med den här trafikstockningen.

Peter Franke är glad över att Schulman-bröderna vill blogga på vf.se.

– Vi fick erbjudandet och det gick inte att tacka nej. Vi vill öka trafiken på hemsidan och det här är ett sätt. Vi vet att de säkert kommer att göra dumheter, precis som de gjort på andra håll, men vi tar den risken.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.