Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schyman samlar in pengar för motannons i DN

Publicerad: 11 december 2013, 09:18

Gudrun Schyman.

Gudrun Schyman och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har startat en insamling till en motannons i DN efter den kontroversiella helsidan för ”Invandring och mörkläggning”. – Vi satte igång insamlingen i går kväll. Många har redan satt in pengar, säger Gudrun Schyman till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Elisabeth Ohlson WallinGudrun Schyman

Resumé berättade i går att Debattförlaget fick kraftig rabatt av DN för ”Invandring och mörkläggning”-annonsen: 115 000 exklusive moms, i stället för ordinarie priset 300 000.

Nu har Gudrun Schyman och Elisabeth Ohlson Wallin startat en insamling för att få in pengar till en motannons i DN. Texten är skriven av Schymans vän Veronica Svärd som på punkt efter punkt motbevisar ”Invandring och mörkläggnings” faktapåståenden. Texten finns att läsa i Veronica Svärds blogg.

– Det är mycket pengar, men när många ger lite så kan det bli mycket. Många har redan satt in och vi hoppas att det kommer in mer under dagen, säger Gudrun Schyman.

Hur reagerade du när du såg annonsen i DN?
– Jag tyckte att det var mycket märkligt och väldigt osmakligt – det väckte många frågor.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.