Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD försökte stoppa publicering

Publicerad: 6 november 2013, 09:26

Sverigedemokraternas symbol.

Lokaltidningen Östran bjöds in för att att bevaka Sverigedemokraternas distriktsmöte. Men senare försökte partiet stoppa publicering av bilderna, skriver Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

ÖstranSverigedemokraterna

Östran skickade en reporter och fotograf till SD:s distriktsmöte på Kalmar slott efter inbjudan från partiet. Men när fotografen tog bilder reagerade representanter och bad honom att sluta. Han ombads också att lämna lokalen och inte publicera de bilder som hade tagits.

Senare blev tidningens chefredaktör Gunilla Persson också uppringd av en person som presenterade sig som säkerhetsansvarig för SD i länet.  
– Han ville få mig att inte publicera bilden och hänvisade till säkerhetsskäl, säger hon till Medievärlden.

Men Östran valde att publicera ändå. Det blev en översiktsbild som inte fokuserar på någon enskild medlem. Gunilla Persson bedömde att det inte kunde innebära fara för någon.  
– I vanliga fall brukar vi få kritik från SD att vi negligerar dem, att de inte får komma till tals, enligt Gunilla Persson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ÖstranSverigedemokraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.