Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD kritiserar utnämningen av Jan Helin: ”Oroväckande”

Publicerad: 17 december 2015, 08:46

Richard Jomshof (SD) och Jan Helin

Foto: Riksdagen och Jonas Eltes

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof sågar utnämningen av Aftonbladets Jan Helin till programdirektör på SVT med ansvar för bland annat nyhetsbevakningen.


Partisekreteraren hänvisar till att Jan Helin i egenskap av chefredaktör för Aftonbladet tidigare har kallat partiet för fascistiskt och stoppat SD: annonser.

– Jag kan inte påstå att jag har något större förtroende för Jan Helin beroende på hur han agerat. Jag är tveksam till om han kan företräda public service objektivt, om jag uttrycker mig snällt och milt, säger Richard Jomshof till DN.

Richard Jomshof hävdar att SD och personer som sympatiserar med partiet "diskrimineras" av public service-media.

– Public service agerar inte objektivt. Det har blivit en uppfostringsanstalt. När man ser på den rekrytering av vänstermänniskor som görs till public service så är det oroväckande.

Under intervjun med DN kommer partisekreteraren inte med några konkreta förslag kring mediepolitiken. Men han skulle bland annat vilja se att en sverigedemokrat får sommarprata i Sveriges Radio.

Resumé har varit i kontakt med SVT som ber att få återkomma under dagen

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.