Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD-man JK-anmäler Expressen – blir uppläxad

Publicerad: 28 juli 2014, 10:18

Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

(UPPDATERAD) En man i Skåne hävdar att han förlorade sin plats på SD:s lista efter Expressens granskning. Nu JK-anmäler han kvällstidningen, som gjorde granskningen i samarbete med Expo. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson svarar med att läxa upp anmälaren.


Nyhetsbyrån Siren skriver att mannen anser sig ha blivit kränkt och ofredad av Expressen som pekade ut honom som tidigare aktiv i ett nazistiskt parti. Enligt mannen fick publiceringen konsekvensen att han förlorade sin plats på Sverigedemokraternas vallista.

Mannen yrkar nu att Expressen betalar honom 250 000 kronor i skadestånd.

– Den SD-politiker som av Expressen och tidskriften Expo blev avslöjad med att ha varit med i nazistiska partier har naturligtvis inget att hämta hos Justitiekanslern, sådana här okynnesanmälningar mot nyhetsmedier brukar skrivas av direkt och är snarast att betrakta som slöseri med skattebetalarnas pengar av den här sverigedemokraten, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och fortsätter:

– Jag tycker att det var fullt rimligt av Expressen och Expo att granska en SD-kandidat som varit på möten med Nysvenska rörelsen och som varit medlem i både Nordiska Rikspartiet och Nationalsocialstisk Front. Det är ju såna här figurer som avslöjas gång på gång i SD, kom ihåg att partiledningen – inklusive Jimmie Åkesson – satt och skrålade en nidvisa om Palmemordet när Sveriges Radios reporter infiltrerade SD. Alla såna här granskningar är därför relevanta, tror jag att varje seriös mediekonsument skulle tycka.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.