Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD överväger stämma Expressen

Publicerad: 29 november 2012, 09:17

Björn Söder.

Foto: Pressbild/SD.

Efter den hårda bevakningen de senaste veckorna funderar nu Sverigedemokraterna på om de kan stämma Expressen. Samtidigt tvingades SD att dra tillbaka ett pressmeddelande efter ännu en skandal.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSverigedemokraterna

Det är Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder som säger till Dagens Eko att de överväger om de kan stämma Expressen.

Detta efter att åklagaren lägger ner förundersökingen om hets mot  folkgrupp, vilket innebär att det inte blir några rättsliga efterspel  för de tre sverigedemokrater som var med i den film som Expressen  publicerade för en tid sedan.

– Med tanke på den historia de har målat upp och det de har beskyllt de  tre personerna för, så återstår det att se vad utredningen kommer fram  till. Men det kan mycket väl bli så att partiet väljer att gå vidare och  framför allt att de tre enskilda individerna väljer att gå vidare,  säger han till Dagens Eko.

När utredningen kommer att vara klar kan han inte svara på.

Att det skulle bli några fler rättsliga efterspel, tror inte Expressens chefredaktör Thomas Matsson.

– De sverigedemokrater som förekommer i den film som Expressen avslöjade  har samtliga bett om ursäkt för sitt agerande. Sverigedemokraternas  ledning har sagt att det här var olämpligt agerat. Sverigedemokraterna  har i flera offentliga sammanhang sagt att det var bra att de här  uppgifterna kom fram. Jag har svårt att se att det skulle kunna finnas  underlag för någon rättslig prövning mot någon tidning, tv-kanal eller  radiostation.

Sverigedemokraterna har de senaste dagarna hamnat i nytt blåsväder när de i går skickade ut ett pressmeddelande där de påstod att riksdagsledamoten Lars Isovaara hade blivit utsatt för "grov stöld".

Snart visade det sig dock att Lars Isovaara helt enkelt hade glömt väskan på krogen och i morse tvingades SD att dra tillbaka pressmeddelandet.  

Vid en presskonferens i dag berättade partiledaren Jimmie Åkesson att Lars Isovaara lämnar sin plats i riksdagen. Han sa även att han inte kände till gårdagens pressmeddelande.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.