Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD planerar att lägga ut alla medieintervjuer

Publicerad: 21 november 2012, 14:44

Sverigedemokraterna känner sig felciterade – överväger att starta en sajt där de publicerar oklippta inspelningar av intervjuer som partiföreträdare ger till medier.


Det är till Journalisten som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund säger:

– Vi har satt oss ner och tänkt på övertaget hos journalister i  intervjusituationer. Vi känner oss felciterade väldigt ofta. Bra  journalister kan sammanfatta ett resonemang på ett bra sätt.  

För att undvika att bli felciterade, eller att lösryckta citat blir  tagna ur sitt sammanhang och får stor spridning, funderar partiet att  spela in alla telefonsamtal och intervjuer som görs med Jimmie Åkesson  och andra företrädare, och lägga upp dem på en egen sida.

– Jag tror inte att läsarna är medvetna om det enorma övertag  journalisten har. Vi kommer att informera journalisterna om att allt kan  komma att läggas upp om vi uppfattar att de svar vi givit inte stämmer  överens med den bild journalisten ger, säger Linus Bylund till Journalisten.

Detta uttalande görs efter krisartade veckor för partiet där framför  allt Expressens avslöjanden har gjort att de högt uppsata  partiföreträdarna Erik Almqvist och Kent Ekeroth har tvingats hoppa av sina  partiuppdrag.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.