Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD-politiker frias för hets mot folkgrupp

Publicerad: 2 juni 2015, 10:56

Michael Hess Facebook-profil.

SD-politikern Michael Hess dömdes för hets mot folkgrupp i tingsrätten efter en kommentar på Facebook. Men nu frias han av hovrätten.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Michael Hess var vice ordförande för Sverigedemokraterna i Karlskrona när han i juli 2013 skrev, i anslutning till en länkad artikel på Facebook, att "Det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära".

För det uttalandet dömdes han i tingsrätten för hets mot folkgrupp til villkorlig dom och 32 000 kronor i dagsböter. Själv förnekade han brott eftersom han ansåg att uttalandet riktade sig mot en ideologi och inte en folkgrupp.

Nu har hovrätten valt att fria Michael Hess, som allt jämt sitter kvar som ersättare i den lokala SD-styrelsen. I domen, som Aftonbladet refererar till, skriver rätten att han visserligen gjort sig skyldig till en kränkning men att den ska rymmas inom yttrandefriheten.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.