måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD:s mediebolag utreds för grovt skattebrott

Publicerad: 10 februari 2015, 06:06

Martin Kinnunen är under utredning.

Foto: Pressbild.

Sverigedemokraternas mediebolag Samtid & Framtid med Martin Kinnunen i spetsen är under utredning för grovt skattebrott efter järnrörsskandalen. Åklagare vill beslagta Piratebays domännamn och så mycket pengar drar Flashback in. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Martin KinnunenFlashbackCom HemSamtid & FramtidPirate BayNetflix

FT

Fredrik Thambert


SD-topp misstänks för skattebrott efter järnrörsskandalen
Det var i går kväll som TV4 Nyheterna avslöjade att Sverigedemokraternas riksdagsledamot och tidigare pressekreterare Martin Kinnunen utreds för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Anledningen är att han står som firmateckanare för SD:s mediebolag Samtid & Framtid.

Efter "järnrörsskandalen" krävde den dåvarande ekonomisk-politiske talespersonen Erik Almqvist partiet på flera miljoner kronor i samband med att han tvingades sluta. Pengarna ska då ha betalats ut från mediebolaget istället.

Nu är ett ärende öppnat på Ekobrottsenheten och ytterligare minst en person är misstänkt. Förhör och husrannsakningar har genomförts. Men Martin Kinnunen hävdar sin oskuld.
– Min inställning är att jag inte begått något brott. Detta är naturligtvis en oerhört påfrestande situation för mig. Det har aldrig funnits något motiv att undkomma skatt och det har heller inte funnits någon risk för att skatt inte skulle ha betalats in även om det ej skedde i tid. Viktigt att påpeka är också att jag personligen inte har haft någon möjlighet att dra egen vinning av detta, säger han till Expressen.

Nu har han valt att ta en time-out från sitt uppdrag i riksbanksfullmäktige.

Så mycket drar Flashback in
Aftonbladet fortsätter sin granskning av det anonyma hatet på Flashback. I dag berättar de också hur mycket pengar bolaget bakom forumet tjänar. På de åtta senaste åren har de dragit in runt 40 miljoner kronor och gjort en vinst på nio miljoner. Enligt offerter som tidningen har tagit del av säljs annonsutrymme för 14 000 kronor med två miljoner sidvisningar.

Åklagare vill stänga Pirate Bay
I ett unikt rättsfall vill nu åklagaren beslagta domännamnen piratebay.se och thepiratebay.se, skriver DN. Dessa ska stängas av eller flyttas till statens ägo. I vår avgörs fallet som kan ge polisen möjligheter att för första gången helt stänga utpekat kriminella webbplatser.

Com Hem värvar från Kreab
Petra von Rohr är ny IR- och kommunikationsdirektör på Com Hem, enligt ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från positionen som partner och chef för finansiell kommunikation på Kreab. Petra von Rohr har över 18 års erfarenhet av kommunikationsarbete och har tidigare varit vd för investmentbanken Remium.

Apples del av mobilbolagens vinst: 93 procent
Att tillverka mobiltelefoner är inte lönsamt för många. Det är endast Apple och Samsung som går plus. Apples andel av de globala vinsterna på området är hela 93 procent om man ser till sista kvartalet 2014 och den resterande delen tillhör den koreanska elektronikjätten Samsung. Detta enligt siffror från investmentbanken Canaccord Genuity.

Netflix till Kuba
Relationerna mellan USA och Kuba har tinat upp på sistone. Nu kommer kubanerna att kunna kolla på film och tv-serier genom den populära amerikanska streamingtjänsten. För Netflix är det en del i planen för att etablera sig i latinamerika. Men i dagsläget har endast 27 procent av Kubas befolkning tillgång till internet, enligt LA Times.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev