Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD slängde ut SR-reporter från valvakan – i sändning

Publicerad: 15 september 2014, 06:10

SD – valets vinnare – portade flera medier från valvakorna.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

SD gick hårt mot media, portade medier från valvakan och slängde ut en SR-reporter i sändning. SVT kritiseras för att ha brutit sändningen från Reinfeldts avgångstal och DI:s chefredaktör Peter Fellman uppmanar till en bred blocköverskridande uppgörelse. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Peter FellmanKarin OlssonPM NilssonExpressen

SD slängde ut reporter från valvakan
SD:s frostiga förbindelser med media fick konsekvenser på valdagen. Expressen portades från valvaken i Stockholm, och i Malmö portade SD medier, och i Oxelösund slängdes P4 Sörmlands reporter ut i direktsändning, skriver Expressen.
– Vi har ett ställningstagande mot Sörmlands nyheter och P4 Sörmland. Ert förtroendekapital är förbrukat hos oss, säger SD:s kommunfullmäktigeledamot och landstingsledamot Thom Zetterström.
– Det är ett demokratiskt problem att ett parti som får, som det nu visar sig, en stor andel av rösterna, inte släpper in media i sina sammanhang, Pia Lille, kanalchef P4 Sörmland.

Kritik mot SVT – bröt Reinfeldts avskedstal
SVT fick hård kritik i sociala medier för att man man bröt sändningen från Fredrik Reinfeldts avgångstal för att i stället tala vända tillbaka till studion, skriver SvD.
Katastrofal nyhetsvärdering av SVT att bryta Reinfeldts tal för att släppa in Nuder och Olofsson", skriver Ulf Bjereld, S-märkt professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

DI:s chefredaktör manar till bred uppgörelse
Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman uppmanar till samarbeten över blockgränserna på DI:s förstasida i dag. ”Med de utmaningar vårt välfärdssamhälle står inför, behöver Sverige en stark regering som inte är beroende av något extremparti för att kunna regera. Nu är det dags att tänka efter och sannolikt hitta nya samarbeten!”, skriver Peter Fellman.

Expressens jättelöp på Rosenbad
Expressen projicerade i natt en jättelöpsedel på Rosenbad, med texten ”Du vann Löfven – nu tar S-makten.

PM Nilsson: Nyval i februari
DI:s politiske ledarskribent PM Nilsson tror att det svåra parlamentariska läget gör att det blir nyval i februari.

Expressens kulturchef om järnrörens triumf
Expressens kulturchef Karin Olsson skriver i dag en krönika om valutgången med rubriken ”Järnrörens triumf”.
”Uppgången är anmärkningsvärd med tanke att Sverigedemokraterna inte har normaliserats, varken i den politiska debatten eller i det praktiska arbetet i riksdagen. Gång på gång har de blottat sitt antidemokratiska idéarv. Att Expressen portades från partiets valvaka och riksdagsledamoten Kent Ekeroth flinande på Twitter kungjorde att medierna på bred front skulle stoppas "i sinom tid" är bara ett av många bevis på partiets mörka reflexer”, skriver Karin Olsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.