Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SD värvar etablerad politikreporter

Publicerad: 22 augusti 2016, 11:39

Anna Ernius – nybliven pressekreterare hos Sverigedemokraterna.

Foto: Anna M Lönedal

Anna Ernius hävdar att hon tvingats mörka och vinkla nyheter för att inte gynna Sverigedemokraterna. Nu har hon anställts som pressekreterare för partiet.


Ämnen i artikeln:

Henrik VingeSDSverigedemokraterna

Journalisten Anna Ernius har jobbat på flera olika tidningar i Hallpressen de senaste femton åren, mot slutet som politikreporter. Men för två veckor sedan bytte hon bana och gick in som ny pressekreterare hos Sverigedemokraterna i riksdagen, enligt Expressen.

Beslutet föregicks av kritik mot två av de tidningar hon jobbat på, Skaraborgs Läns tidning och Skövde Nyheter, som hon menar tvingat henne till att systematiskt mörka och vinkla nyheter – för att inte gynna SD.
– Man har väldigt svårt att hantera frågor om invandring, och det finns en demonisering av SD som jag har tyckt illa om ända sedan start. Det har varit otillfredsställande, säger Anna Ernius till Expressen.

Nu vill hon jobba för att lyfta fram och normalisera partiet eftersom det i dag driver landets "enda relevanta" politik.

Enligt Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge är rekryteringen ett kvitto på att partiet genomgår en normalisering.
– Jag är väldigt glad och stolt över att kunna göra den här typen av rekryteringar. Det visar att vi har potential att vara en bra arbetsgivare också för kvalificerade och meriterade journalister, och det visar på vår normalisering.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.