Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Se alla playtjänster på samma ställe

Publicerad: 23 juni 2015, 11:07

Playpilot samlar de svenska streamingtjänsterna på samma sajt.

Foto: Pressbild.

Playpilot samlar alla de svenska streamingtjänsterna på en och samma sajt. Det gäller bland andra Netflix, SVT Play och HBO Nordic. Men abonnemangen får man teckna separat.


Ämnen i artikeln:

Handelshögskolan

Adam Chrigström och Henning Horn tröttnade på att leta runt efter sina favoritserier på de svenska play-kanalerna. Därför har de nu startat Playpilot.com, ett startup som sitter på Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab.

– I brist på tid och ork håller sig de flesta till en eller kanske två favorittjänster. Det gjorde vi också, men när vi började utforska de övriga streamingtjänsterna förstod vi hur mycket bra man missar. Då föddes idén om en tjänst som fungerar som en naturlig startsida för all videokonsumtion, säger Adam Chrigström i ett pressmeddelande.

Även om sajten samlar streamade program från flera stora betaltjänster är det upp till användaren att teckna separata avtal med respektive leverantör.

Sedan kan man genom att ställa in vilka streamingtjänster man har tillgång till samt börja följa sina favorittitlar kan användarna bygga sin personliga play-tablå.

Innehållet streamas inte direkt i tjänsten utan tittarna skickas istället vidare till respektive streamingtjänsts plattform när de vill titta på något.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Handelshögskolan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.