Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Seinfeld-George utmanar ICA-Stig

Publicerad: 12 februari 2014, 07:23

Seinfeld-karaktären George Costanza, spelad av Jason Alexander, är aktuell med en Youtube-serie för City Gross och Michael Storåkers har nu flyttat in i Villa Beylon. Så lyder några av nyheterna i Dagens Morgonsvep.


Seinfeld-George utmanar ICA-Stig
Karaktären   George Costanza, spelad av Jason Alexander, spelar en av rollerna i en   reklamserie för matkedjan City Gross. Serien kallas ”Long way home” och   har Youtube-premiär på fredag. Den består av 17 avsnitt och kombinerar   underhållning med marknadsföring, enligt Metro.

Storåkers tar över prinsessan Christinas hem

Reklammannen och Bukowski-vd:n Michael Storåkers tar över Villa Beylon efter åratal av strul, enligt Realtid.

S-topp tar strid mot Jens Spendrup – tror på könskvotering
Jens  Spendrup, ordförande för Svenskt Näringsliv, har fått många att reagera  efter sitt uttalande om att ojämlikheten i näringslivet beror på  bristande kompetens hos kvinnor. Nu går Socialdemokraternas  finansministerkandidat, Magdalena Andersson, till hårt angrepp och kan  tänka sig könskvotering, enligt DI.

Tjänade 320 000 kronor om dagen
Skaparen  av mobilspelet Flappy Birds, Dong Nguyen, tog bort spelet från  appbutikerna i söndags. I en Forbes-intervju framgår det att han blev  för beroende av spelet och att det förstörde hans liv, enligt DI.

Stiftelsen Allbright till attack mot Jens Spendrup
Pinsamma  kunskapsluckor. Det är skandal att högsta företrädaren för näringslivet  menar att det är brist på kompetenta styrelsekvinnor, skriver  stiftelsen Allbrights styrelse på DN Debatt. Stiftelsen hävdar att man har tillgång  till 25 000 kompetenta kvinnor i sitt nätverk, enligt DN.

”Ovärderlig” Apollo lades ut på Ebay
En  minst tvåtusen år gammal bronsstaty av den grekiske guden Appollo dök  nyligen upp i Gaza. En av traktens fiskare drog upp den från havsbotten  utan att veta dess värde. Det visste dock andra och lade ut den på  eBay, enligt Sydsvenskan.

Turkiske ledaren försöker manipulera media
Inspelningar  visar att regeringstjänstemän i Erdogans regering har ringt till  mediechefer och krävt förändringar av nyheter. Erdogan har erkänt att  han själv också gjort ett sådant samtal, enligt Wallstreet Journal.

Heineken-reklam förbjuds i Storbritannien
Adage  rapporterar att öljätten Heinken straffas av brittiska Advertising  Standards Authority, ASA, (motsvarigheten till svenska  Reklamombudsmannen, RO) för att fejka sitt ursprung, enligt Adage.

Mozilla börjar sälja annonser på Firefox
Företaget har meddelat att man tänker börja sälja annonser på sin sökplattform Firefox. Mozille blev hårt kritiserad i början av förra året då man meddelade att den nya Firefox-versionen skulle blockera annonsteknik, enligt Adage.

Bromé gjorde sista Alice Babs-intervjun
Lotta Bromé, 49, gjorde den sista längre intervjun med Alice Babs som avlidit, 90 år gammal.
– Det var strax innan hon blev sjuk och vi hade ett fint möte, säger Lotta Bromé till Aftonbladet.

Rappare med tv-serie om sitt liv
Rapparen Nas gör en tv-serie om sitt eget liv. Enligt Contactmusic är han själv involverad i manuset till serien, som ska handla om när han sökte lyckan inom hiphopen för 20 år sedan, skriver Metro.

FI Sveriges största parti på Facebook
Feministiskt initiativ, FI, är det parti som har flest följare på Facebook. Det visar nyhetsmagasinets Fokus genomgång. Fi har i år fått fler nya medlemmar än vad Miljöpartiet och Sverigedemokraterna hade tillsammans när de kom in i riksdagen. Men många likes innebär inte per automatik många röster, skriver Fokus.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.