Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Seinfeld hyllas för sitt ”hån” av reklambranschen

Publicerad: 3 oktober 2014, 06:31

Komikern Jerry Seinfelds brutalt ärliga tal om reklambranschen hyllas under Clio-ceremonin i New York, kändisar ska stämma Google efter läckta nakenbilder och Game of Thrones-föremål förekommer i utställning hos Livrustkammaren. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

NBCGame of ThronesPewdiepieGoogleJerry Seinfeld

Seinfeld hyllas för sitt hån av reklambranschen
55:e upplagan av Clio Awards gick av stapeln i New York och komikerna Jerry Seinfeld fick publiken att vika sig av skratt efter sitt tal om varför han älskar reklam.
- Jag älskar reklam eftersom jag älskar att ljuga", saa Jerry Seinfeld enligt Adweek.
Han menar att vi vet att produkten är att skit, men att man tror att just den här produkten inte suger.
"Vi är en hoppfull ras. Korkad, men hoppful. Men vi är lyckliga i ögonblicket mellan reklamen och köpet. Och jag tror att om man lägger sitt på liv på att lura oskyldiga människor att lägga sina surt förvärvade slantar på att köpa meningslösa, lågkvalitativa, förvrängda föremål och tjänster så är det ett alldeles utmärkt satt att använda sin energi."
Han uppgav också att han har en extra förkärlek för händelsen under Clio 1997 då några i publiken rusade upp för att lägga vantarna på en Clio man inte har vunnit.
Jerry Seinfeld har dock själv medverkat till "lögnerna" genom att reklam för exempelvis Acura och American Express.

Kändisar ska stämma Google efter läckta nakenbilder

Hollywood-kändisar som har fått läckta nakenbilder spridda på nätet hotar med att stämma Google på 700 miljoner kronor, enligt Aftonbladet som refererar till Hollywood Reporter.
Bilderna läckte från Apples molntjänst, men kändisarna rasar över att Google inte tar bort sökresultatet för bilderna.
– Googles motto "var inte ond" är en bluff, skriver advokaten Marty Singer i sitt brev till företaget,
Han representerar ett dussintal av stjärnorna.
"Bara för att offren är kändisar gör ni ingenting, ingenting förutom att tjäna miljoner dollar på reklamintäkter från era partners när nu försöker kapitalisera på den här skandalen", skriver han i sitt brev till Google.

Game of Thrones i Livrustkammaren
I Livrustkammarens utställning "Maktspel" visar man upp kostymer från tv-succén Game of Thrones ihop med Erik XIV:s kröningsmaterial, enligt SvD. Livrustkammaren håller också i ett seminarium med Linda Antonsson och Elio M García som ligger bakom forumet westeros.org. Duon är också rådgivare åt författaren av Game of Thrones – George RR Martin och kommer med boken "The world of ice and fire".

Youtbue-stjärnan Pewdiepie siktar på eget nätverk
24-årige Felix "Pewdiepie" Kjellberg har mer än 30 miljoner prenumeranter på Youtube. Han tillhör idag nätverket Maker Studios, som sköter 55 000 Youtube-kanaler – kontraktet går ut i december. I en intervju med Icon Magazine berättar han nu att han planerar att starta sitt eget nätverk.
- Men jag vill helst inte tala för mycket om det. Jag har kontakt med några personer och det känns som om de är rätt för det här, säger han till tidningen enligt GP.
Han tycker heller inte det är så stor skillnad på att 100 000 följare eller flera miljoner.
- Det är jättemånga människor och på internet blir siffran svår att förstå, det går inte att relatera till, säger han till Icon enligt GP.

Amerikansk journalist smittad av ebola
En 33-årig frilansare för NBC har smittats av ebola i Liberia. Det uppger tv-bolaget på sin hemsida, enligt DN.
Frilansaren ska ha börjat märka av symptomen i onsdags, sökte medicinsk hjälp och försatte sig själv sedan omedelbart i karantän.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.