Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Seinfeld startar sajt med klipp från karriären

Publicerad: 5 maj 2011, 05:14

Om en månad framträder Jerry Seinfeld i Globen i Stockholm.
I morgon är det premiär för sajten Jerry Seinfeld med klipp från hela hans karriär.


Mer än tusen klipp från en karriär som sträcker sig bakåt till 1970-talet.

Jerry Seinfelds nya sajt  blir en guldgruva för den som är intresserad av klassisk standup.

– Jag funderade ”Var ska allt mitt material ta vägen när jag dör? Kommer det vara borta för all evighet? Vem orkar sålla igenom det. Jag insåg at jag måste filtrera och bedöma vad som jag tycker är bra”, säger Seinfeld .

På sajten kommer det finnas något eller några klipp från alla hans filmade framträdanden. Men allt ska inte vara tillgängligt. Tre klipp åt dagen visas.

Reklambyrån Ammirati har skapat sajten. Byrån försökte få in Seinfeld på Twitter, skapa appar och videofilma hans vardag.

Men han tycker sociala medier som bloggar är för enkelt.

– Alla gör det där enkla grejerna för at det är enkelt. Jag vill göra något som jag jobbat mycket med och var svårt att göra.

Däremot har han upptäckt fördelarna med internet. Framför allt att han inte behöver gå till tv-producenter med sina idéer längre. Nu kan han producera för webben.

Hans största succé, tv-serien Seinfeld, ska inte visas på den nya sajten men kommer kanske att hamna i ett annat webprojekt.

</div>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.