Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sejouren blev kort – magasinet Hunger skrotas

Publicerad: 3 juni 2016, 12:37

Grundarna av Offside och Filter startade matmagasinet Hunger för att granska matindustrin och berätta om matens rötter. Men nu läggs den ner.


Ämnen i artikeln:

Offside PressFilterOffside

Utrymmet i Filter var för begränsat för att täcka matområdet på ett tillfredsställande sätt. Därför startade Offside Press 2013 magasinet Hunger. Men nu tvingas man backa några steg och återigen öka matinslagen i Filter. Hunger skrotas nämligen, enligt ett meddelande som förlagsredaktör och vd Tobias Regnell skickat till annonsörer och samarbetspartners.

Det 17:e numret som kommer ut i juni blir magasinets sista, och förlagsredaktören beskriver händelsen som tråkig – men poängterar samtidigt att man gett magasinet en bra chans under dess tre levnadsår.
"Alla inblandade har jobbat hårt och bra: vi har levererat löpsedelsuppmärksammad journalistik, genomfört bra annonssamarbeten från start till mål och puttat Matsverige en bra bit i vettigare riktning. Vi fick snabbt 30 000 läsare, bland dem väldigt många kockar, mathantverkare o s v i Matsverige" skriver han.

Dock har man inte lyckats nå de läsargrupper man hoppats på vilket fått konsekvensen att ekonomin inte gått ihop. Magasinet läggs därför ner, och Filter kommer att ta in mer material om mat. De 6 000 Hunger-prenumeranter som inte längre kommer att få någon tidning, ska ersättas med Filter.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Offside PressFilterOffside

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.