Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Selfiepinnen slår globalt: ”Främjar kreativiteten”

Publicerad: 5 augusti 2014, 11:06

Selfiepinnen tar narcissismen till nya nivåer.

Nu kan selfien nå nya höjder – med selfiepinnen. Produkten, som är en hit i Sydostasien, är nu på väg mot sitt globala genombrott. –Den är otroligt bra för kreativiteten, säger Charlotte Stenqvist, delägare i den svenska webbshopen theselfieshop.se.


Ämnen i artikeln:

SelfieSelfie stick

Selfie-trenden har förankrats i samhället så till den mildra grad att det nu erbjuds kompletterande produkter och hjälpmedel för de så populära självporträttsbilderna i sociala medier.

Till exempel har Sony släppt en mobil särskilt utvecklad för selfies, och det finns även en särskild spegel på marknaden som tar selfies åt en.

Och så finns nu även "The selfie stick" – pinnen där man fäster mobilen vilket ger nya möjligheter i fotograferandet. Fler får plats på bilden för gruppfoton, och man får även in omgivningarna på ett bättre sätt på bilden, med pinnen som hjälp. Att ta bilder på fler än sig själv kallas numera ”usie”.

I Sydostasien är selfiepinnen redan etablerad. Och runt om i världen – även i Sverige – har produkten börjat hitta konsumenterna.

I Sverige har exempelvis webbshoppen theselfieshop.se – nischad på selfie-produkter, startats under sommaren. Där kan man bland annat köpa selfiepinnen.

Webbshopen är grundad av familjen Stenqvist som bott i Malaysia där var och varannan går runt med selfiepinnen i högsta hugg.

–Vi inspirerades av det och drog igång den här webbshopen för att sälja selfiepinnen i Sverige och även andra produkter som exempelvis olika linser som gör selfiebilderna bättre, säger Charlotte Stenqvist, delägare i theselfieshop.se som nu inleder marknadsföringen av produkten.

–Selfiepinnen är otroligt bra för kreativiteten. Det finns en enorm idérikedom för hur man kan använda den i fotograferandet. Man kan fota på ett helt annat sätt och man kan få med omgivningen mer och en hel grupp av människor.

Och så främjar det väl narcissismen ytterligare? Henrik Schyffert har twittrat om selfie-pinnen och konstaterar att det är ett tecken vad som tycks vara viktigt i samhället numera.
–Ja...eller också...med selfiepinnen kan man ju få med andra personer på bild också, inte bara sig själv.

Antingen kan man ha en fjärrstyrd avtryckare, eller så finns det selfiepinnar med inbyggd kameraknapp i handtaget.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SelfieSelfie stick

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.