Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Seniorsajt värvar klassiska radioprofiler

Publicerad: 17 juni 2015, 14:08

Artur Ringart och Fredrik Lundberg står bakom den nya sajten News55.

Lagom till Almedalsveckan lanseras nyhetssajten News55. Målgruppen är äldre personer som inte tilltalas av kvällstidningarnas dokusåpanyheter. Med från start finns flera kända radioprofiler.


Ämnen i artikeln:

Fredrik LundbergNews55Artur Ringart

Bakom den nya sajten står den före detta programdirektören på MTG TV Fredrik Lundberg och tidigare SVT-sportankaret Artur Ringart.

Innehållet på News55 kommer vara nyheter, underhålling och knep och knåp, allt riktat till personer över 55 år, även om man inte vill stänga ute yngre läsare utan snarare skapa dialog mellan generationsgränser. Enligt grundarna har bemötandet från investerare, byråer och kunder varit överväldigande positivt och man tror att gruppen äldre är underutnyttjad som målgrupp för annonsörer.

– Jag tror att det finns vissa myter om den här målgruppen, att vi inte använder datorer och att vi inte är förändringsbenägna. Men det där är bullshit, säger Artur Ringart till Resumé.

– Man har helt enkelt inte tagit hänsyn till den här målgruppen tidigare. Amelia Adamo har gjort det även om hon har riktat sig till kvinnor. Vi ser att det finns en lucka här för oss.

Artur Ringarts förhoppning är att läsarna kommer märka att News55 skiljer sig från andra nyhetssajter och man kommer köra egna vinklar.

– Om regeringen går och sänker pensionärsskatten, som de säger att de ska göra, så kommer vi verkligen granska ett sådant uttalande.

Nyhetssajten kommer även att göra radioprogram. Bland annat har man värvat de före detta Sveriges Radio-profilerna Karin Fransson och Sven Ekberg som ska återuppleva sitt matlagningsprogram Meny som under många år sändes i P1.

Dessutom finns sportjournalisten Tommy Engstrand med på tåget och Ronny Svensson och Åke Pettersson kommer ha ett musikquiz.

Som komplement till den egna styrkan, ett fyrtiotal personer jobbar med sajten från start, kommer man även ha nyheter från TT Nyhetsbyrån.

Med tanke på din bakgrund, hur mycket sport kommer det vara på News55?

– Bara sport, säger Artur Ringart och skrattar.

– Nej, det kommer ju inte vara någon traditionell sportbevakning men däremot kommer sporten in via Tommy Engstrands radioprogram. Dessutom har ju Ralf Edström slutat på Radiosporten så det vore ju roligt om han ville komma till oss.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.