Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sex medarbetare sägs upp på Albinsson & Sjöberg

Publicerad: 25 oktober 2012, 07:51

Albinsson & Sjöberg varslade i början av månaden 12 av 92 anställda. I går blev förhandlingarna klara och det står klart att sex medarbetare sägs upp.


I ett pressmeddelande skriver Albinsson & Sjöberg att sex  medarbetare lämnar företaget som ett resultat av förhandlingar med  facket.

Personalstyrkan har även minskats med ytterligare sju tjänster genom naturlig avgång.

Man skriver att det rådande marknadsläget ”med vikande lönsamhet, orsakad av sviktande tidningsförsäljning och hård konkurrens inte minst från  sociala medier” tvingar Albinsson & Sjöbergs ägare, mediekoncernen  FabasGruppen AB, att ta till åtgärderna.

Dessutom, skriver man, har utgivningsfrekvensen minskats för vissa titlar, koncepten för andra kommer att förnyas och utgivningen av en tidning, Nostalgia Special, upphör.

Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag och ingår i den  familjeägda mediekoncernen FabasGruppen AB. Koncernen, med huvudkontor i  Karlskrona, har närmare 120 anställda och omsätter inklusive andelarna i  sina intressebolag 200 miljoner kronor.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.