Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sexskolan – en bluff

Publicerad: 12 december 2011, 15:31

Ylva Maria Thompson

Foto: Scanpix

Nyheten om att Ylva Maria Thompson blir rektor för "världens första sexskola" uppmärksammades stort i medierna. Nu visar det sig att det hela var en bluff. – Jag blev inte förvånad att det fick så stor uppmärksamhet; sex säljer fortfarande, säger Ylva Maria Thompson till Resume.se.


Nyheten om ”världens första sexskola”, Austrian International School of Sex (AISOS),  uppmärksammades för en dryg vecka sedan av en rad internationella medier. Svenska Ylva Maria Thompson uppgavs vara skolans rektor. Nu visar det sig att det hela i själva verket var en bluff – skapad av österrikiska aktionsgruppen The Bird Base. Syftet var att skapa debatt i Österrike och uppmärksamma landets låga barnafödande.

– Jag blev tillfrågad av deras presskontakt att göra den här rollen. Om någon skulle vara rätt person för det så är det jag. Jag kände mig lämpad för rollen, säger Ylva Maria Thompson.

Hon åkte ned till Österrike för att hålla presskonferens och berätta om sexskolan. Hon gjorde också intervjuer med flera österrikiska och internationella medier.

– Jag blev inte förvånad att det fick så stor uppmärksamhet; sex säljer fortfarande. Däremot blev jag förvånad över de positiva reaktionerna och seriösa frågorna. Det kändes som en efterlängtad nyhet.

Var det oväntat att det fick så stort genomslag utan att någon kollade upp om det var sant?
– På ett sätt var det inte det. Jag tror många medier körde efter ”om en story låter för bra för att vara sann – kolla inte för noga”. De ville ha storyn oavsett.

Ylva Maria Thompson berättar att AISOS kommer att leva vidare. Dock inte som en skola utan i formen av en branschorganisation för sexcoacher. Själv kommer hon att finnas med som organisatör och initiativtagare.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.