måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SF Bio är till salu – igen

Publicerad: 19 februari 2015, 06:12

Nu kan SF Bio byta ägare igen.

Foto: SF.

Två år efter Bonniers försäljning är SF Bio till salu igen, Magine-grundaren startar webb-tv med NTM-koncernen och SVT-reporterns bråk med Petter Northug. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Petter NorthugMichael WernerSF BioMagineBonnierRatosGoogle

FT

Fredrik Thambert


SF Bio till salu
Mindre än två efter att Bonnier sålde 60 procent av biografkedjan SF till Ratos är bolaget till salu igen, enligt DI. Nordic Cinema Group, som är en ihopslagning av SF Bio och Ratos Finnkino, kommer antingen att börsnoteras eller säljas till ett riskkapitalbolag. En möjlig köpare är i så fall Nordic Capital som var med i slutsdriden om SF Bio för två år sedan. Den stora strukturaffären där Egmont, som äger Oslo Kino, köper bolaget är osannolik enligt DI.
– Bonnier vägrar sälja till Egmont och vill inte ha med dem i processen, säger tidningens källa.

Magine-grundare startar lokal webb-tv
Tv-veteranen Michael Werner, som grundat Boxer och Magine, startar en ny webbplattform för film och lokal-tv som heter Flow Network. Detta i samarbete med NTM-koncernen som innehåller bland annat Upsala Nya Tidning och Norrköpings Tidningar.
– Det var i den vevan när TV4 skulle lägga ned sina lokala sändningar som jag ringde Lennart Foss och vi pratade om att det borde finnas en öppning på de lokala marknaderna, säger Werner till Dagens Industri.

Innehållet kommer att vara reklamfinansierat och förhoppningen är att fler lokala medieaktörer ska hoppa ombord på projektet. I dagsläget är det bara NTM, som äger 12 procent av bolaget, som har nappat.
– Vi på NTM har sedan sju åtta år identifierat tv som en intressant del i vår mix och vi har idag fem lokala nyhetsslingor. Och utanför public service är vi ganska ensamma på den lokala marknaden, slår Lennart Foss fast.

SVT-reportern kritiserar Northug...
Stefan Åsberg har fått i uppdrag att punktmarkera den norska skidstjärnan under VM i Falun. Men redan första dagen blev det problem. Efter onsdagens presskonferens vägrade Petter Northug att svara på SVT-reporterns fråga om han hade haft någon bild framför sig när han kämpat sig tillbaka under sommaren.
– Hans uppträdande är larvigt, säger Åsberg till SVT.

...men företagen förlåter Northug
Efter rattefylleskandalen tappade han storsponsorn Audi, men Northugs förtroende hos sponsorerna är inte förbrukat, enligt Dagens Industri. Coop, Red Bull och Swix är tre sponsorer som han har behållit.
– Det varumärke som han har byggt upp genom åren, som kaxig och utstickande, har med stor sannolikhet gjort hans sponsorer med förlåtande, säger varumärkesstrategen Niklas Turner Olovzon till tidningen.

Rysk sökmotor stämmer Google
Landets största sökmotor, Yandex, väljer att stämma den amerikanska it-jätten för brott mot konkurrenslagar. Specifikt handlar stämningen enlig Direkt om Googles sätt att samla ihop sökmotorn och appar i Android, som är den överlägset största mobilplattformen i Ryssland.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev