Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SF Bio får nya ägare

Publicerad: 28 april 2015, 06:44

Ratos säljer SF.

Nordic Cinema Group, där SF Bio ingår, får nya ägare i form av det brittiska riskkapitalbolaget Bridgepoint. Bonnier är dock kvar med en andel på 30 procent av biografkedjan.


Ämnen i artikeln:

SF BioBonnierRatos

Nordic Cinema Group, som består av SF Bio och Finnkino, ägdes till 58 procent av Ratos och 40 procent av Bonnier. Att Ratos har letat nya ägare till bolaget har varit känt en längre tid. Tidigare har det spekulerats i att det kunde sättas på börsen, men nu står det klart att det köps upp av brittiska Bridgepoint.

Enligt ett pressmeddelande landar försäljningspriset på cirka 4,7 miljarder kronor, varav Ratos andel är cirka 1,7 miljarder kronor. Det ger en exitvinst på 900 miljoner kronor för riskkapitalbolaget.

Bonnier kvarstår med en ägarandel på 30 procent. De minskar alltså med 10 procent jämfört med när de sålde SF Bio för två år sedan.
– Bonnier kvarstår med sin ambition att ha ett långisktigt perspektiv som ägare av NGC, och därför är vi glada att fortsätta utveckla affären tillsammans med Bridgepoint, säger Erik Haegerstrand, vd för Bonnier Holding och ägarrepresentant i Nordic Cinema Groups styrelse.

Bolaget har i dag 66 helägda biografer med 444 salonger i cirka 50 större städer samt delägare i ytterligare 48 biografer. 2014 omsatte Nordic Cinema Group 2,6 miljarder kronor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SF BioBonnierRatos

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.