Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SF Bio på väg mot börsen

Publicerad: 14 april 2015, 05:13

Snart blir biograferna börsnoterade.

Nordic Cinema Group, där SF Bio ingår, ska börsnoteras redan innan sommaren. Sverigedemokraterna jagar medieläckor, och barns internetanvändande ökar rekordsnabbt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

David Letterman

SF Bio till börsen
Biografkedjan Nordic Cinema Group, där SF Bio och Finnkino ingår, är på väg att börsnoteras. Det skriver Dagens Industri i dag. Noteringen är planerad redan till maj månad om inget oförutsett stör processen, enligt tidningens uppgifter. Nordic Cinema Group ägs till 58 procent av Ratos och till 40 procent av Bonnier. När affären mellan de båda genomfördes för två år sedan värderades hela Nordic Cinema Group till tre miljarder kronor. Vad värderingen blir vid noteringen är i nuläget inte känt.

TV4 tar hjälp av Ericsson
Bonnierkoncernen anlitar Ericsson för utvecklingen av deras streamingplattform C More som ska lanseras senare i år, enligt DI. Avtalet presenteras närmare på tv-mässan i Cannes i dag.
– Vi siktar högt med den här satsningen. Det handlar im att vi har det mest attraktiva innehållet för den nordiska tv-marknaden. Den nya tjänsten från C More blir den första i ett ekosystem av digitalt innehåll från Bonnier Broadcasting, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist till DI.  

SD jagar medieläckor
Den senaste tiden har det pågått en häftig strid mellan partiledningen i Sverigedemokraterna och ledande företrädare för ungdomsförbundet SDU.
Men konflikten finns också inom moderpartiet, och nu har två tjänstemän stängts av i väntan på utredning. Dessa är den operativa chefen Martin Karlsson och Jessica Ohlson, politisk sekreterare.
– Skälet är att förtroende saknas och detta är bland annat en följd av den senaste tidens läckor till media, säger presschefen Henrik Vinge till Aftonbladet.

Riksrevisionen sågar DAB-radio
Den planerade övergången till digitalradio innebär ­betydande risker och är troligtvis inte samhällsekonomiskt lönsam. Det skriver Riksrevisionens Margareta Åberg DN Debatt i dag med anledning av deras rapport som släpps i dag. Istället förespråkar hon att behålla det nuvarande FM-nätet.

"Det är tveksamt om digital marksänd radio svarar mot både dagens och framtidens krav på radion. Enligt Riksrevisionen framstår det därför som rimligt att behålla FM-nätet där alla lyssnare, oavsett ekonomiska resurser, kan fortsätta att lyssna på radio" heter det i debattartikeln.

Barns surfande ökar allt mer
I dag släpper Statens Medieråd en omfattande rapport av barns och ungas medievanor. Den visar att utvecklingen sker mycket snabbt – gårdagens högkonsumenter är nu genomsnittsanvändare. Bland annat använder 15 procent av Sveriges två-åringar internet dagligen. 56 procent av barnen upp till två år har tillgång till en surfplatta, medan motsvarande siffra är 87 procent för 9-12-åringarna. Konsumtionen av rörlig bild är på stark frammarsch, medan den dagliga läsningen av tidningar och böcker minskar påtagligt.

Se fler resultat i rapporten här.

Stjärnspäckat i Lettermans sista program
Den 20 maj gör David Letterman sitt sista avsnitt av Late Show. Fram tills dess kommer han att leda 20 program som är sprängfyllda av celebra gäster. Bland dessa återfinns Jerry Seinfeld, Oprah Winfrey, George Clooney och Julia Roberts, enligt AP. I höst tas programmen över av Stephen Colbert.

Deckare blir tv-serie
Mari Jungstedt och Ruben Eliassens deckare "En mörkare himmel" ska bli tv-serie, skriver SVT. Svensk Filmindustri har köpt tv-rättigheterna till boken som släpptes tidigare i år. Inspelningsplats blir Gran Canaria.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

David Letterman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.