söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SF Studios vd efter kritiken: "Vi är inte sexister"

Publicerad: 10 juni 2016, 05:28

Jonas Fors, till vänster, menar att VIP Room Cannes, till höger, inte är en strippklubb.

Foto: VIP Room Cannes

Jonas Fors talar ut om anklagelserna om sexism på SF Studios, rasistsajter tappar på Facebook och Jenny Mjörnell slutar som försäljningschef för DI, i dagens morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

AvpixlatJonas BonnierSF StudiosSamtidenExponeratDagens Industri

MF

Mårten Färlin


SF Studios vd efter kritiken: "Vi är inte sexister"
Helt okej att skryta om att hyra eskortflickor, fester med lättklädda tjejer på VIP Room i Cannes, svinig grabbkultur och party på lyxyachten "Naughty by Nature" för en halv miljon i veckan. Skandalanklagelserna mot SF Studios ledning är många. SVT har i flera veckor sökt SF Studios vd Jonas Fors för en kommentar. Han har hittills bara uttalat sig i ett mejl, men först nu släppt in reportrarna för en intervju.

LÄS MER: Starkt missnöje mot SF Studios – ledningen hyrde lyxyacht för halv miljon i veckan

I intervjun som publicerades under torsdagskvällen delar han bland annat med sig av sin uppfattning om VIP Room, som han inte tycker är sexistisk.
– VIP Room är inte en strippklubb, det är en nattklubb som besöks av väldigt många på festivalveckan. Den ligger på ett prominent hotell. Salma Hayek och de var där till exempel, så det är inte en strippklubb, säger han till SVT, och uynderstryker att han och hans medarbetare endast använt privata pengar på klubben.

LÄS MER: SF Studios om skandal-anklagelserna: "Det här är väldigt allvarligt"

Om anklagelserna att det råder svinig grabbkultur och machokultur säger han:
– Det är ingenting jag över huvud taget känner till. Om du frågar oss i ledningen och inom bolaget så uppfattar inte vi oss som sexistiska, trots att ett tjugotal kvinnor sedan 2013 har lämnat bolaget, många på grund av den sexistiska jargongen.

LÄS MER: Kvinnorna lämnar SF Studios: "Råder en hård machokultur"

Rasistsajter tappar på Facebook
Efter larm om att alltfler LO-anslutna sympatiserar med Sverigedemokraterna har organisationen satsat stort på kampanjer där man granskar och visar vad partiet faktiskt står för. Det kan ha bidragit till resultaten i två undersökningar. Till exempel visar en SCB-mätning från i maj att LO-män som sympatiser med SD har blivit 7 procent färre. Dessutom visar en ny granskning av LO att 74 procent färre svenskar sprider material från bruna sajter som Avpixlat, Exponerat och Samtiden, jämfört med november 2015, enligt en debattartikel på Aftonbladet. I granskningen har man mätt antalet delningar och reaktioner på Facebook, Linkedin och Twitter månadsvis mellan juli 2015 och maj 2016.

Jenny Mjörnell slutar som försäljningschef för DI
Olika syn på ledarskapet inom försäljning. Det är enligt Jenny Mjörnell orsaken till att hon lämnar sin position på Dagens Industri efter junis slut, skriver Dagens Media. Alexander Lydecker, annonsdirektör för Bonnier News säger att man inte har hittat någon ersättare och kommenterar försäljningschefens avgång.
– Vi har kommit överens om att hon ska sluta. Hon har varit en jätteduktig och uppskattad medarbetare på Dagens Industri.

Få kommer att streama fotbolls-EM...
Bara en av tio kommer att följa mästerskapet i Franskrike via streamingtjänst, rapporterar DI, som har tagit del av en undersökning som gneomförts av Sifo på uppdrag av Akamai. Det trots att streaming blir allt med populärt.
– Det är framför allt bland de yngre som streamingtjänster är populära och jag tror att det är en trend som kommer att fortsätta växa i styrka, säger Per Sterner, Nordenchef på Akamai.

...Och EM-matcher kommer inte att visas på franska uteserveringar
Att följa matcherna via tv på uteserveringar är för många ett klassiskt inslag i samband med fotbollsmästerskap. Men franska regeringen har förbjudit inslaget, av säkerhetsskäl. Däremot kan man se matcherna på storbildsskärmar i officiella fanzoner.
– Vi kan inte acceptera oorganiserade folkmassor eftersom säkerhetsstyrkorna inte kan garantera säkerheten då. Och storbildsskärmar på uteserveringar betyder att folk kommer att samlas där, säger Thierry Braillard enligt Yahoo Sports, skriver Omni.

Facebook får stöd för 360-bilder
Nu ska användarna på plattformen kunna ladda upp panorama- och 360-bilder som konverteras till interaktiva bilder i mobilen, i den nya funktionen "360 Photos". Det innebär att användarna både ska kunna titta på och skapa 360-bilder i mobilen, skriver Techcrunch.

Jonas Bonnier om mediebranschens problem
I veckans helgbilaga Weekend på Dagens Industri berättar Jonas Bonnier om sitt liv som författare efter att han för tre år sedan slutade som direktör på Bonnier. Han vill sdock fortfarande inte kommentera varför han slutade, vilket var ett stort frågetecken när händelsen inträffade. Däremot kommenterar han mediebranschens problem.
– Tittar man på mediemarknaden, måste man fråga sig om efterfrågan på kvalificerad information, väl producerad underhållning och berättelser, kommer att minska eller öka. Jag tror att efterfrågan kommer att öka något enormt. Att mediebranschen har ett problem med affärsmodellen är något annat. De kommande fem åren kommer säkert vara turbulenta men jag talar om de kommande 25 åren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev