Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SHL uppges kosta C More en halv miljard – varje år

Publicerad: 30 september 2016, 07:58

Foto: Erik Mårtensson/Mostphotos

C More och TV4-Gruppen gör en tydlig satsning på svenska sporträttigheter. Men prislappen är hög. För svenska hockeyligan SHL, uppges C More betala drygt en halv miljard kronor per säsong, det uppger Olof Lundh i en krönika i Dagens Industri.


I veckan presenterade C More och TV4-Gruppen rättigheterna till kvalmatcherna för Sveriges herrlandslag i fotboll. Rättigheter som man övertog från konkurrenten Discovery Networks Sweden. Nu sitter Bonniers tv-del med Allsvenskan i fotboll, fotbollslandslaget och svenska hockeyligan SHL.

Satsningen på svensk sport kostar när rättighetskriget mellan Discovery, Viasat och TV4-Gruppen trappas upp. Prislappen för SHL-hockeyn ska ligga på över en halv miljard per år. Det skriver Olof Lundh, journalist på Fotbollskanalen, TV4 och krönikör i Di.  

"Enskilt är SHL-avtalet det största rättighetsavtalet någonsin i Norden", skriver Olof Lundh i en krönika i Dagens Industri. Krönikören understryker att källorna kommer utanför TV4-profilens arbetsplats.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.