Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Siba: "Skillnad på rea och utförsäljning"

Publicerad: 12 juni 2012, 11:04

Bild tagen den 8 juni från Sibas varuhus i Gävle.

Siba gick nyligen ut brett med att man slutar med all form av realisation, men ett foto från en Siba-butik i Gävle visar att bolaget säljer ut vitvaror till 30 procents rabatt. Sibas förklaring: – Marknadsföringslagen skiljer på begreppen utförsäljning och realisation så vi lever som vi lär, säger Nora Ay, informationsansvarig för Siba.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrMagnus TengbySiba

"Jag äter upp mitt hår." Det lovade Valentin & Byhrs CD Magnus  Tengby nyligen om man någon gång får se en rea-kampanj från kunden Siba igen.

Reaktionen har inte låtit vänta på sig.

Resume.se  har bland annat fått bilder från ett Siba-varuhus i Gävle där Siba  basunerar ut att man slutar med all form av realisation, men en annan  bild från samma varuhus visar att man säljer vitvaror till 30 procents lägre pris.

Siba anser ändå att man lever som man lär eftersom marknadsföringslagen skiljer på begreppen utförsäljning och realisation.

Det  vill säga vid utförsäljning så är det fråga om en slutförsäljning av en  näringsidkares hela varulager eller i alla fall en klart avgränsad del  av det. I det här fallet vitvaror, som Siba vill fasa ut ur sitt  sortiment.

Det låter ändå som att ni försöker trixa er ur det här?
–  Nej, för det första påbörjade vi vår utförsäljning av vitvaror för  länge sedan och det är inget som vi bara kan avsluta förrän vi är färdiga med det. Men vi basunerar heller inte ut att vi säljer vitvaror till lägre pris och då är det ingen  rea som man kanske gör i samband med en traditionell rea, säger Nora Ay.

Men är det inte risk att kunderna blir förvirrade nu när ni säger att ni har slutat med all rea?
–  Jag hade kunnat förstå vad du menar om vi hade gått ut med en traditionell rea-kampanj som vi historiskt sett kört två gånger per år, men det är ju inte fråga om det i det här  fallet, säger Nora Ay.

Valentin & Byhrs CD Magnus Tengby lovade att han skulle äta upp sitt hår om man fick se en rea från Siba igen?
–  Han får stå för det själv, men det är inget han behöver oroa sig för. Vi står fast  vid vårt beslut om att sluta med rea för gott, säger Nora Ay.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.