Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sigge Eklund blir skådis i TV4

Publicerad: 26 maj 2017, 08:23

Sigge Eklund

Foto: Julia Lundin

De som följt podcasten Alex & Sigge kan knappast ha missat Sigge Eklunds fascination för dramatik. Nu gör han skådespelardebut med en biroll som nyhetsuppläsare i TV4:s deckarserie Modus.


Ämnen i artikeln:

Alex & SiggeSigge EklundTV4

Vi har tidigare sett poddaren, författaren och medieprofilen Sigge Eklund ikläda olika komiska roller i sketcher med parhästen Alex Schulman. I podden har han också intervjuat flera skådespelare bland annat Michael Fassbender.

Modus har sänts i TV4 sedan hösten 2015 och regisseras av Lisa Siwe och Mani Manserrat. Bakom manus står Emmy -vinnarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe. Serien är baserad på Anne Holts roman Frukta inte

Alex Schuman säger i Alex & Sigges podcast att Sigge Eklund har mellan 10-15 uppbokningar för Modus i kalendern under våren.

– Det är en biroll. Jag är nyhetsuppläsare och har en funktion som förklarande element under handlingen, säger Sigge Eklund i podden.

– Det är väl den absolut svåraste roll man kan spela.

Alex Schulman: Varför?

– Ofta är det fel skådespelare som belönas på Oscars- och Guldbaggegalor. Jag borde få Kristallen, höll jag på att säga, i stället för någon som spelar en cancersjuk eller utvecklingsstörd person. Det är tydligare känslor att porträttera en person som ligger på dödsbädden än att läsa upp nyheter på ett naturligt sätt, säger Sigge Eklund som inte vet varför han har fått rollen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Alex & SiggeSigge EklundTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.