Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMedia

”Sigge kommer att få ångra sin drill”

Publicerad: 8 Maj 2014, 09:28

Igår var Resumé först med att visa filmen där årets branschpersonlighet, Sigge Ekund, urinerar på Filter. Expressens kulturchef, Karin Olsson, menar att Sigge kommer att få ångra sin drill eftersom syftet bara vara att förnedra tidningen.


Sigge Eklund hamnade i storbråk med Filter efter ett reportage om honom och hans familj.

Han  gav igen genom att kissa på tidningen i samband med att han  utsågs till årets branschpersonlighet på Stockholm Media Week igår.

–  Det enda sättet att på ett kraftfullt sätt kommentera vad jag känner  inför allt som hände var att lägga tidningen framför mig och dra ner  gylfen, sade han till Expressen.

Tidningens kulturchef Karin Olsson menar att Sigge Eklund har gett sig bidrag till genren ”manliga författare som svinar”.

Hon  drar sig till minnes hur Mustafa Can skrev en novell där han låg med  Fremskrittspartiets partiledare Siv Jensen och hur hon inte kunde få nog  av hans ”muslimska spermier”.

Karin Olsson menar att satiren inte  gick hem eftersom även högerpopulister förtjänar ett värdigt bemötande  och hon tror också att Sigge Eklund får ångra sitt tilltag.

”Om Cans attack var ett slags straffknull, är det här en golden shower i syfte att förnedra.

Hon  konstaterar att Filter inte har haft något ädelt tonläge om familjen  Eklund, men kan ändå hålla sig för skratt åt någon som symboliskt pissar  på en tidning.

”Nej, skaffa en podd, älta dina sponsorer eller gå  och dra något gammalt över dig! Jag tror att Sigge kommer att få ångra  sin drill, och lämnas med känslan av att ha kissat på sig.”, skriver  hon.

Sigge Eklund har tidigare i veckan förklarat sitt tilltag med  att kissattacken var skämtsam och att konflikten har utvecklats till en  ”surrealistisk cirkus”.

Karl-Johan Byttner


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev