Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Silbersteins text om nazisterna hyllas – sågar Hakelius

Publicerad: 8 augusti 2017, 06:24

Margit Silberstein hyllas.

Foto: DN.se

Twitter hyllar Margit Silbersteins text om nazisterna i Almedalen, brett stöd för karantän i riksdagen och Netflix köper serieförlag.


Ämnen i artikeln:

Margit SilbersteinMorgonsvepet

”Almedalen var precis som vanligt”, skrev Johan Hakelius i sin Expressen-krönika efter under Almedalen och syftade till nazisternas närvaro. Men det var inte som vanligt för journalisten Margit Silberstein, som under hela sitt liv fått leva med vad nazisterna gjort hennes familj.

Om detta skriver hon nu en kolumn på DN som hyllas av branschen och politiker.

”Johan Hakelius skriver lättsamt, retsamt och raljant om de politiskt korrekta, de som förfasade sig över att nazisterna var där. De som hör stöveltramp för minsta lilla. Själv hittade han inte en enda nazist. Och ingen verkade skakad i Almedalen. Typiskt, noterar han. 'Jag får aldrig vara med om något spännande', skriver hon och fortsätter:

”Jag var skakad. Och ja, jag hörde stöveltrampen, de som plågat mamma på natten. Till skillnad från Hakelius ville jag inte vara med om något spännande i Almedalen”.

Här är några av Twitterreaktionerna:

— Andrev Walden (@AndrevWalden) 7 augusti 2017Det här var uppfriskande. Margit Silberstein pratar allvar med det kroniskt hånleende mansbarnet Johan Hakelius. https://t.co/lZ9BiV6OjU
— Marcus Jerräng (@blisk) 7 augusti 2017Om jag varit Hakelius hade jag skämts så mycket att jag bytte yrke. https://t.co/9MSDrLdQN6
— Annie Lööf (@annieloof) 7 augusti 2017En oerhört stark text av Margit Silberstein. Vi måste alla stå upp för anständigheten. Mot nazism och antisemitism. https://t.co/JTt3Ko3XLW
— Jonas Sjöstedt (@jsjostedt) 7 augusti 2017Läs @margitsilber berörande text. Nazismen är på största allvar.https://t.co/Fc6wMdUhQx
— Birgitta Ohlsson (@birgittaohlsson) August 7, 2017En av vår tids viktigaste tidningstexter. Ont att läsa, men nödvändig att förstå. De starkaste ord jag läst av @margitsilber @dagensnyheter https://t.co/J5mDzRWbWK

SR: Brett stöd för karantän i riksdagen
Förslaget som kom i januari om att ett statsråd eller en statssekreterare som byter jobb ska kunna sättas i karantän i upp till ett år har brett politiskt stöd, enligt en genomgång som SR Ekot gjort.

Förslaget kom för att undvika intressekonflikter som kan uppstå om denne vill gå till exempelvis näringsliv eller pr-byrå.

– Vi är i princip positiva till en reglering, och vi ser fram emot att regeringen återkommer till oss när man har analyserat remissvaren för att diskutera mer i detalj hur en sådan reglering i så fall ska utformas, säger Andreas Norlén (M), ordförande i riksdagens konstitutionsutskott.

Exempel på politiker som gått till näringslivet är Björn Rosengren, tidigare näringsminister som gick till Kinnevik, och Göran Hägglund, KD:s partiledare som anslöt till Narva.

Netflix köper serieförlag
Netflix köper nu serieförlaget MillarWorld, som skapat bland annat Kick Ass, Kingsman och Wanted. Detta ger streamingtjänsten en mängd titlar att arbeta med för att komplettera miniserien Marvel. Netflix tar in MillarWorlds grundare Mark Millar.

”Vi kan knappt bärga oss för att ta in den kreativa kraften i MillarWorld till Netflix och starta en ny era av global storytelling”, säger Netflix innehållschef Ted Sarandos i en kommentar.

Netflix satsar hårt på originalserier och ger bland annat Viaplay och HBO Nordic en match. Några uppgifter om prislappen finns inte.

Hon gör ”real news” för Trump
CNN:s förra politiske kommentator Kayleigh McEnany har anslutit till Donald Trumps nya tv-satsning på Facebook, som leds av svärdottern Lara Trump, och som tar upp positiva nyheter med presidentens arbete.

Satsningen har lanserats som ”real news” och syftar såklart till Donald Trumps kritiska synsätt till medierna.

”Liknar propaganda som man ser i Nordkorea”. Så beskriver Evan McMullin, tidigare självständig presidentkandidat, kanalen.

Youtube lanserar chattfunktion
Youtube rullar ut en chattfunktion som möjliggör användare att skicka videor och chatta med sina vänner i appen. Youtube ger sig därmed in i matchen med meddelandeappar.

Funktionen har testats sedan mitten av förra året och rullades ut så smått i Kanada i början av 2017. Idén är helt enkelt att användarna ska kunna diskutera klipp direkt på Youtube istället för att vända sig till någon av de andra apparna.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.