Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Silvia flydde Aftonbladets team – stukade foten

Publicerad: 5 april 2011, 20:02

Drottning Silvia försökte fly Aftonbladets team. Då snubblade hon över sopsäckar och stukade foten. – Drottningen skadade foten när hon försökte undkomma att bli fotograferad, säger hovets informationschef Bertil Ternert.


Drottning Silvia. Foto: TT.

Drottning Silvia har varit hårdbevakad den senaste tiden på grund av sin sjukdom som ledde till att hon ställde in statsbesök. Nu när hon är tillbaka i tjänst har hon punktmarkerats av media under sitt besök i USA.

När drottningen försökte undvika en fotograf från Aftonbladet i New York snubblade hon över några sopsäckar och stukade foten.

– Drottningen och prinsessan var inne i affären med sitt sällskap. Utanför entrédörren var det en fotograf som de träffat på tidigare. De upplevde att han inte ville ta någon hänsyn till att de inte ville bli fotograferade, så båda gick ut genom en sidodörr till entrédörren. Drottningen gick hastigt till den parkerade bilen och sedan föll hon och skadade foten när hon försökte undkomma att bli fotograferad, säger Bertil Ternert, hovets informationschef, till Aftonbladet.

– Det var en olycklig situation att drottningen föll när hon försökte undvika fotografen. Men drottningen kommer att fullfölja sitt uppdrag och ta emot priset för sitt arbete med Childhood Foundation, fortsätter Bertil Ternert.

Resume.se har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.