måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Simon Bank lånas ut till SBS

Publicerad: 3 september 2014, 11:06

Simon Bank.

I fotbollsvärlden var det Deadline Day för övergångar i måndags – men i medievärlden är det ständig silly season. Resumé kan berätta att Sportbladets krönikör Simon Bank lånas ut till SBS som studioexpert. – Det känns helt underbart, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på SBS Discovery.

Ämnen i artikeln:

Kanal 9SBSSimon BankEurosportKanal 5

MH

Magnus Helander


Viasat tog Erik Niva för några år sedan, och i höst Nivas Sportbladet-kollega Simon Bank upp i SBS EM-kvalsändningar. Bank har viss tv-erfarenhet sedan tidigare, dels från Aftonbladet TV och från TV4.

SBS Discovery storsatsar på fotbollsrättigheterna som innebär EM-kvalsändningar i Kanal 5 (svenska matcherna), Kanal 9 (övriga länder) och i Eurosport.

Simon Bank kommer att vara studioexpert i Kanal 9, men han kommer att fortsätta att skriva för Aftonbladet.

SBS-truppen för Kanal 5:s studiosändningar består bland annat av Anders Svensson, Karin Frick, Nora Strandberg, Niklas Jarelind och Hasse Backe.

– Det känns helt underbart att ha en av Sveriges bästa sportjournalister när vi sänder andra stora europeiska nationer. Hans kunskap och hans unika förmåga att uttrycka sig passar perfekt. Vi vill göra ett riktigt bra jobb med de övriga nationernas matcjher också, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på SBS.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev