Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Siren och Piscatus går samman

Publicerad: 23 februari 2016, 09:28

Nyhetsbyråerna Siren och Piscatus har konkurrerat på samma marknad. Nu bestämmer de sig för att gå ihop istället.


Ämnen i artikeln:

SirenMatti Larsson

Siren var först ut på marknaden att specialisera sig på domar och andra myndighetshandlingar. Sedan kom Piscatus, som bland annat ägs av medieprofilen Robert Aschberg, och slog sig in på samma nisch.

Men efter att ha krigat om att erbjuda likartat innehåll har de nu beslutat sig för att gå igop. Detta genom ett gemensamt bolag där de erbjuder ett sammanslaget arkiv som innehållsmässigt är "vida överlägset allt annat på marknaden" enligt ett pressmeddelande.

– Tillsammans blir vi starkare och får större resurser för utveckling av verksamheten. Vår ambition är att vara den självklara leverantören av arkivtjänster med verktyg för kvalificerad research och möjligheter till gedigna kartläggningar av personer, bolag och företeelser, säger Matti Larsson, vd Nyhetsbyrån Siren, i en kommentar.

Det nya bolaget kommer att ägas till hälften av de båda partners om i dagsläget omsätter cirka 20 miljoner kronor sammanräknat.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SirenMatti Larsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.