Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sissela Kyles ursäkt för Guldbagge-talet

Publicerad: 22 januari 2014, 12:17

Svenska Filminstitutets vd Anna Serner satte press på SVT att förklara sig efter sitt tal på Guldbaggegalan. Sissela Kyle väljer nu att be om ursäkt i ett mejl till svenska nyhetsredaktioner. Resumé har även sökt Calle Norlén, som skrev hennes manus.


Ämnen i artikeln:

Özz NujenKodjo Akolor

”Så fel det blev. Stressig och orepeterad blev den webbsända förgalan  inte bra. Meningen var att göra en ordvits samt uppmärksamma komikerna  Özz och Marikas föreställningar på just rasism.”

Så lyder inledningen på Sissela Kyles uttalande, vilket inte kan tolkas på något annat sätt än att hon gör en rejäl pudel.

Bakgrunden  till ursäkten är bland annat att hon presenterade Kodjo Akolor med  meningen ”nu blir det färgfilm” och hänvisade till att komikerns namn  påminner om engelskans ”kodak color”.

Sissela Kyle gjorde inte situationen enklare när Özz Nujen delade ut pris ihop med Marika Carlsson.

”Tack  vare dem vet vi mycket mer om en negers uppväxt och en kurds hårdväxt.”  – kopplingen var Marika Carlssons föreställning ”En negers uppväxt”.

SVT:s projektledare Anders G Carlsson har tidigare beklagat att såväl tv-tittare som publiken tog illa vid sig, enligt DN.

Nöjesbladet har tidigare uppgett att Calle Norlén var den som skrev Sissela Kyles manus.

Resumé har sökt Calle Norlén upprepade gånger utan framgång.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Özz NujenKodjo Akolor

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.