Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sist ut i ligan: Manchester United skaffar Youtube-kanal

Publicerad: 23 februari 2018, 14:51

Foto: Skärmdump / Youtube

Alla lag i Premier league har haft en officiell kanal på Youtube – utom Zlatans storklubb Manchester United. Men nu har de äntligen kommit till skott.


Ämnen i artikeln:

Manchester UnitedYoutube

Klubben var tidigt ute med den egna videokanalen MUTV. Först i världsfotbollen, rent av. Men Youtube har däremot inte blivit av. Såväl samtliga klubbar i den inhemska ligan Premier league som alla toppklubbar i världen har haft en. Men inte Manchester United.

Ironiskt nog är fotbollsklubben trots avsaknaden av en egen kanal den mest sedda i världen på Youtube, enligt videotjänstens sportchef i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Nu är dock väntan över för klubbens supportrar, och häromdagen stod det klart att Manchester United lanserar en officiell Youtube-kanal, enligt The Guardian.

Eftersom Youtube slukar stora delar av användarnas intäkter är det knappast av ekonomiska skäl de satsar på en egen kanal, menar Richard Broughton, en videoanalytiker på Ampere som The Guardian intervjuat. Det handlar snarare framför allt om att upprätthålla en nära relation till klubbens yngre fans, som i stor utsträckning befinner sig på plattformen.

Manchester Uniteds konto på Facebook har omkring 72 miljoner följare. I skrivande stund har 200 000 användare klickat följ på det nya Youtube-kontot. Återstår att se är om klubben kommer upp i huvudkonkurrenten Manchester Citys 1,1 miljoner prenumeranter – eller Barcelonas 3,8 miljoner (flest bland världens fotbollsklubbar).

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Manchester UnitedYoutube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.