måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Situation Sthlm släpper podcast med SBAB och Perfect Day

Publicerad: 26 februari 2020, 09:05

Situation Sthlms upplaga har vikit de senaste åren. I ett nytt grepp för att nå ut lanseras podden Situation Samtal där man får ta del av livsberättelserna från några av säljarna. Podden görs med stöd av SBAB och produceras av Perfect Day.

Ämnen i artikeln:

SBABPodcastSituation StockholmPerfect Day

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Podcasten Situation Samtals första säsong innehåller sex avsnitt och släpps veckovis med premiär i dag onsdag Syftet med podden är att få fler stockholmare att köpa tidningen, vilket är avgörande för de cirka 250 säljare som är beroende av sitt arbete. Perfect Days kreativa chef och grundare Amanda Schulman, var en av de kända profilerna som delade filmen på sociala medier i den uppmärksammade Situation Sthlm-kampanjen från i höstas signerad Hummingbirds och ur detta initiativ föddes idén om podcast.

– Det finns ingenting som berör som äkta livsöden berättade av äkta människor. Situation Sthlm har bidragit med dessa berättelser i tjugofem år nu och vi är övertygade om att podcast är rätt för att nå ut till fler, och framförallt – för att få fler att köpa den livsviktiga tidningen, kommenterar Amanda Schulman.

Podcasten Situation Samtal är ett samarbete mellan Situation Sthlm, SBAB och Perfect Day. Totalt släpps 6 avsnitt vilka är ca 30 minuter långa med start onsdagen 26 februari.

– Syftet med tidningsförsäljningen, förutom den inkomst den genererar, är att skapa en struktur i tillvaron, stimulera till minskat missbruk och få hjälp och stöd. Nu hoppas vi att podden ska hjälpa våra säljare att nå ut med sina berättelser för att få fler att köpa tidningen, säger Ulf Stolt chefredaktör Situation Sthlm.

SBAB har samarbetat med Situation Sthlm sedan 2015 i en rad olika projekt där podcasten Situation Samtal är det senaste.

– Vi är glada över att få vara med och stötta Situation Samtal som en del i vårt långsiktiga samarbete. Vi vill göra vad vi kan för att skapa en mer inkluderande bostadsmarknad och hjälpa dem som har det tuffast. Syftet med vårt samarbete med Situation Sthlm är att stötta det viktiga jobb de gör för att hjälpa människor till meningsfull sysselsättning och därmed öka deras möjligheter att ta sig från gatans otrygghet, kommenterar Patrik Söder, marknadschef på SBAB i en kommentar. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev