Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SJ Årets Struts

Publicerad: 18 mars 2011, 08:35

Varje år utser klagomålssajten Fairshopping.se Årets Struts. Utmärkelsen går till det företag som varit sämst på sköta sina kundkontakter på sajten. I år går utmärkelsen till SJ.


Foto: Stefan Nilsson

På klagomålssajten Fairshopping.se kan man lämna synpunkter och klagomål på företag.
I prinicip alla publika företag svarar idag sin kunder som en del i deras arbete med sociala medier och kundvård. Det gjorde även SJ fram till 2010. Innan dess var företaget aktivt i forumet och svarade på i princip alla inlägg, dessutom med riktigt bra betyg från besökarna.

Det är nu därför SJ tilldelas den – inte helt åtråvärda – utmärkelsen Årets Struts.
– Det känns populistiskt att kritisera SJ och det är trist att ge sig på någon som ofta får höra om sina brister, men likväl är det så att de valt att inte svara kunderna som klagat på dem på sajten och därför blivit valda till ”strutsigast företag” av besökarna och Årets Struts-jury, säger Fairshoppings vd Pål Burman i en kommentar.

Besökarna på Fairshopping.se nominerar företagen till Årets Struts och ”vinnaren” utses sedan av en jury som består av Fairshopping.se:s styrelse. Med utmärkelsen sätter man nu lite press på SJ att bli mer aktiva på sajten.
– Visst kan man säga att vi utmanar dem lite, säger Pål Burman.

Bland andra nominerade till Årets Struts finner man bland annat SL och Apple.

Fairshopping.se har runt 100 000 besökare varje månad och är därmed "Sveriges största neutrala kundtjänst”.

Swedbank blev Årets Struts 2009.

Som Resume.se rapporterade igår var SJ, enligt Kommunikatören 2011, den organisation som varit bäst under 2010 på att använda en mix av traditionella och nya medier i sin kommunikation.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.