Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SJF-basen dömer ut Metro: ”Skamligt”

Publicerad: 27 augusti 2014, 20:46

Jonas Nordling.

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling går till rasande angrepp på Metros ledning för den ”ansvarslösa behandlingen” av medarbetarna.


Ämnen i artikeln:

Jonas NordlingSJFMetro

Resumé har tidigare rapporterat om att Metro-ledningens ultimatum till de anställda – att antingen tacka ja till ett erbjudande om avgångsvederlag, annars skulle fler förlora jobben.

”Metros ledning hotade sina anställda med att lägga ned hela verksamheten om de inte ensidigt fick välja vilka medarbetare som skulle få behålla sina jobb”, skriver SJF.

− Det är mycket beklagligt att Metros ledning inte respekterar de förhandlingsvägar som arbetsgivare och fack normalt använder sig av. Att hota medarbetare för att få sin vilja igenom är skamligt och ingen metod en seriös arbetsgivare använder sig av. Men så tillhör Metro ingen arbetsgivarorganisation heller, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet i ett uttalande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonas NordlingSJFMetro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.