Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sjöberg drar in mångmiljonvinst

Publicerad: 20 januari 2014, 08:25

Foto: Morgan Norman.

Programledaren för TV4-programmet Postkodlotteriet, Rickard Sjöberg, kammar hem cirka fyra miljoner kronor per år i sitt bolag. Han uppger att merparten kommer från just Postkodlotteriet.


Ämnen i artikeln:

Rickard SjöbergPostkodlotterietTV4

SvD:s stjärnreporter Carolina Neurath har hårdgranskat Postkodlotteriet  och bland annat orsakat rabalder efter att det har kommit fram att  bolagets vd Niclas Kjellström-Matseke har en lön på 2,4 miljoner kronor  per år.

DI.se rapporterar nu att ansiktet utåt, Rickard Sjöberg, går långtifrån lottlös.

Hans bolag Lionheart Performance omsatte 4,5 miljoner kronor för det senaste räkenskapsåret – bolaget har brutet räkenskapsår.

Rickard Sjöberg uppger att merparten av intäkterna kommer från just Postkodlotteriet.

Resultat  efter finansiella kostnader, finansnettot (vinsten) gick från drygt 2  miljoner kronor till strax över 2,3 miljoner kronor.

– Jag inbillar  mig att jag har en marknadsmässig lön för en programledare i min  position, dessutom har jag utöver programledarfunktionen en  ambassadörspost för lotteriet och en marknadsföringsfunktion. Jag tror  att
det här är i allra högsta grad skäligt, säger Rickard Sjöberg till  DI.se.

På frågan om lönerna verkligen ska vara marknadsmässiga i en välgörenhetsorganisation blir svaret:

–  Jag tror att du tänker fel. Vi är ingen välgörenhetsorganisation. Om vi  hade varit anlitade av en välgörenhetsorganisation hade det varit mer  intressant att ställa de här frågorna. Men vi är ju ett företag, säger  Rickard Sjöberg.

DI.se rapporterar dock att Postkodlotteriet inte är som  vilket företag som helst, utan att staten endast ger lotteritillstånd  till ideella föreningar, vilket Postkodlotteriet lever upp till genom att man har Svenska Postkodföreningen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.