Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sjuan får ny programchef

Publicerad: 26 september 2013, 07:38

Maria Mowbray, ny kanalchef på Sjuan.

Foto: Pressbild.

I juni stod det klart att Anton Glanzelius har befordrats till jobbet som biträdande kanaldirektör för hela TV4-gruppen. Nu är det också klart att det blir Maria Mowbray tar över hans jobb som programchef för Sjuan. Hon har arbetat länge inom TV4-gruppen och kommer senast från en roll som programavdelningschef.


Ämnen i artikeln:

SjuanÅsa SjöbergTV4Anton Glanzelius

– Maria Mowbray är den bästa tänkbara personen att ta över ansvaret för  Sjuan, och jag är mycket glad att hon vill anta utmaningen. Sjuan har  växt enormt de senaste åren tack vare Anton Glanzelius arbete och går nu  in i ett väldigt spännande skede som etablerad kanal, säger Åsa  Sjöberg, programdirektör TV4 i en kommentar.

Maria Mowbray tar över jobbet efter Anton Glanzelius, som i juni utsågs till biträdande kanaldirektör för hela TV4-gruppen.

Hon  har haft en rad roll inom TV4 med alltifrån exekutiv producent och  biträdande programchef till nu senast rollen som programavdelningschef.

–  Sjuan gör just nu sitt tittarmässigt bästa år någonsin och det känns  både roligt och utmanande att ta över stafettpinnen för Sjuan och att  fortsätta att utveckla och stärka kanalen ännu mer, säger Maria Mowbray i  en kommentar.

Resumé har tidigare rapporterat att planeringschefen  Carolina Gala får ett utökat ansvar för sändningsverksamheten och  rapporterar direkt till Anton Glanzelius.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.