Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ska bli bäst i väst

Publicerad: 18 september 2009, 09:36

De etablerade Göteborgs-medierna får en ny konkurrent: Sportsajten Sportsday.se, som ska bli bäst på nyheter om storklubbarna i väst. Chefredaktör är Henrik Leman, med ett förflutet på Göteborgs-Posten, GT och Expressen.


Henrik Leman, chefredaktör för Sportsday.se som har premiär på onsdag.

Sportsday.se ska ha premiär på onsdag, uppger Blåvitt-bloggen Baraben.com. Fokus kommer att ligga på fotbolls- och ishockeynyheter om de dominerande klubbarna i Västsverige: Frölunda Hockey, IFK Göteborg, Elfsborg, Gais, Öis och Häcken.

– Det blir naturligt med fokus på Blåvitt och Frölunda som är de stora lokala lagen, säger Henrik Leman, som tillsammans med Tomas Ericson – tidigare videoreporter för Svenskafans.com – står bakom sajten.

De utlovar även bloggar (bland annat Henrik Lemans egen sportblogg), videonyheter och studioprogram.

– Vi är ödmjuka men tycker att det finns en lucka på bra nyheter kring lagen direkt efter att en match spelats, säger Henrik Leman, chefredaktör för Sportsday, säger Henrik Leman till Baraben.com.

Sajten ska vara annonsfinansierad.

– Det är ju som att köra igång en pizzeria eller vad som helst. Vi vet att det är en utmaning och det blir inte lätt men vi tror stenhårt på vår idé, säger Henrik Leman till Baraben.com.

Ekonomisk hjälp kommer från GT som har kommit överens om ett samarbete med sajten.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.