Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Ska inte användas till bantning"

Publicerad: 18 mars 2011, 14:51

Barnmat har blivit föda även för ungdomar och vuxna – som hetsbantar. Storbloggaren Kissie är en av kändisarna som äter de kalorisnåla barnmatsprodukterna. Fenomenet är en kommunikativ problematik för barnmatstillverkare som Semper. – Det är givetvis ingenting som vi vill bli förknippade med, Malin Westling, informationschef på Semper


Ämnen i artikeln:

KissieSemper

Skärmdump från Kissies blogg

Bantning med barnmat – barnmatsdieten – har tidigare uppmärksammats i medierna och dietister har varnat för att det kan vara skadligt att banta med barnmat. Inte för att barnmat i sig skulle vara något skadligt utan helt enkelt för att vuxna människor behöver få sig minst ett näringsrikt mål om dagen.

När bloggaren Kissie uppmärksammade barnmatsdieten i början av året i sin blogg skrev hon:

”Barnmatsburk = ca 70 kalorier.

Hmm.. Någonting jag kanske ska börja med, från och med imorgon! För batningspillerna jag går på nu gör så man blir mätt av typ minst lilla, så jag funderar hela tiden över “vad har minst kalorier”..? Behöver ju inte oroa mig så mycket över hur “mättande” det är för det gör ju pillerna åt mig! Skönt..”

Till inlägget finns också en bild med barnmatsburkar, bland annat från marknadsledande tillverkaren Semper.
–Det är givetvis ingenting som vi vill bli förknippade med. Jag tror att i just det här fallet så sätter man det är snarare i relation till den här bloggaren än till oss, säger Malin Westling.

Enligt henne får också Semper en del förfrågningar från konsumenter om barnmatsdieter. De försöker också att bemöta den här typen av blogginlägg i den mån det är möjligt.
– Vi är alltid väldigt tydliga med att våra produkter är framtagna för att ge barn den näring de behöver och inte för att användas till bantning. Vi kan inte välja våra konsumenter, vad som skrivs om oss eller hur bilder på våra produkter används. Det enda vi kan göra är att jobba för att synas i de sammanhang som vi känner att vi faktiskt vill synas i. Så fort det finns möjlighet så försöker vi bemöta sådana här blogginlägg så fort det dyker upp.

Kissies blogg är en av Sveriges mest besökta och det har tidigare skrivits i medierna om Kissies bantningsmetoder och viktfixering.
– Vi såg det Kissie skrev om barnmatsdieter och vi har pratat om det. Vi brukar aktivt bemöta den här typen av blogginlägg och i det här fallet borde vi kanske också ha gjort det.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

KissieSemper

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.