Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skådespelare döms till fängelse för hot mot Aftonbladet-profiler

Publicerad: 11 maj 2017, 09:34

Oisin Cantwell, Fredrik Virtanen och Daniel Swedin hotades till livet.

Foto: Montage

Den välkände skådespelaren skrev bland annat "Jag kan slå ihjäl hela jävla Aftonbladet". Nu döms han till en månads fängelse för olaga hot.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénOisín CantwellAftonbladetFredrik Virtanen

Det var förra våren som mannen publicerade ett antal hotfulla tweets mot några av Aftonbladets mest profilerade skribenter. Det var Fredrik Virtanen, Oisin Cantwell och Daniel Swedin som alla hotades till livet på Twitter. Bland annat skrev han att de tre "ska äta bajs och jag ska sparka sönder deras huvuden, så onödiga är dom." och "Jag kan slå ihjäl hela jävla Aftonbladet".

Hans förklaring till att han skrivit meddelandena var att han hatar det "feministiska samhället" samt att han var berusad.

I dag döms skådespelaren till en månads fängelse för olaga hot och hot mot tjänsteman. Mannen döms också för att han hotat en hovrättsdomare. Under rättegången sa han att han ångrade sig, enligt Aftonbladet.
– Jag har kränkt dem. Det är oacceptabelt och det ber jag om ursäkt för, sa han.

Det är den andra domen som rör hot mot Aftonbladet-anställda den här veckan. I tisdags dömdes en 55-årig kvinna till villkorlig dom och böter efter att ha hotat två medarbetare, Lisa Röstlund och Lisa Bjurwald, till livet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.