Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skådisarnas nya skådeplats

Publicerad: 5 november 2009, 12:00

Runt 3000 artister och en mängd nya funktioner. Det är några av nyheterna när Teaterförbundet lanserar sin nya webbaserade artistkatalog.


Ämnen i artikeln:

Stellan Skarsgård

- Vi har tittat på alla utländska kataloger som finns, tagit det bästa från dem,  och lagt till en del egna idéer, målsättningen har varit att skapa en av världens mest moderna nätkataloger, säger Pelle Lindberg, projektledare för utveckling av nya artistkatalogen.

Webbkatalogen där artisterna själva kontinuerligt uppdaterar sina cv:n med röstprov, nya jobb, kan liknas vid ett socialt community såsom Facebook.
- Fast det är en viss skillnad, det här är en betaltjänst som riktar sig till professionella utövare och där kunderna bland annat är reklambyråer, producenter och regissörer.

I katalogen finns hela Sveriges artistelit samlad. Från Stellan Skarsgård, Regina Lund, Marie Richardsson, Krister Henriksson till den nya generationens artister såsom Tuva Novotny, Gustaf Skarsgård, Johan Thelin med flera.
- Runt 50 artister går dagligen in och uppdaterar sina cv:n, så det är ett konstant flöde på sajten.

Teaterförbundets artistkatalog är en gammal företeelse. Den första katalogen kom ut 1970, då som en tryckt matrikel på drygt 90 sidor. Under åren har katalogen vuxit i omfång och tryckts i flera olika editioner. 1994 publicerades den sista tryckta artistkatalogen och 1999 kom sedan den första internetversionen.
- Nästa steg är att öppna upp katalog på Youtube, och efter det ta fram en helt ny komplett nordisk katalog, säger Pelle Lindberg.

Artistkatalogen

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Stellan Skarsgård

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.