måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Skamlöst att ljuga för andra människor”

Publicerad: 9 januari 2012, 09:44

Åsa Linderborg och Bengt Ohlsson.

Foto: Resumé.

Idag, måndag, på Aftonbladet går kulturchefen Åsa Linderborg till hårt angrepp mot Bengt Ohlssons DN-artikel om när det röda ska rinna av kulturens fana. Det är framförallt på tre punkter som han har fått henne att gå i taket.

Ämnen i artikeln:

Maria SchotteniusÅsa LinderborgBengt Ohlsson

KB

Karl-Johan Byttner


Den första punkten rör hans påstående om att hon ska ha skattefifflat bort inkomster i en lägenhetsaffär.

I hennes artikel Vägval höger hävdar hon att sanningen är att hon köpte en lägenhet i Stockholm genom ett helt vanligt lån – "Räntorna betalade jag med skattade pengar", skriver hon:

– Han (läs Bengt Ohlsson) skrev om detta i DN för något år sedan och nu skriver han om det en gång till.  Jag tycker att det är skamlöst att han ljuger om detta för andra människor, säger Åsa Linderborg till Resume.se.

Hon hävdar att hon är van vid att folk retar sig på henne och att hon i regel brukar låta sådan kritik passera obesvarad, men om något påstås om henne som inte är sant då är måttet rågat, resonerar hon. Och det är också därför som hon idag valde att publicera en motreaktion på Bengt Ohlssons artikel.

Men det är inte bara påståendet om hennes lägenhetsaffär som hon vänder sig emot.

Hon tycker också att det är högst anmärkningsvärt att DN väljer att publicera en artikel på hela 18.000 tecken:

– Jag ser det som ett statement från DN att det är viktigt att göra upp med sin läsekrets om vänstern, säger Åsa Linderborg.

Hon pekar på att DN Kultur under Olof Lagercrantz, Arne Ruth och Maria Schottenius ledarskap haft en stolthet i ifrågasätta sina egna ledarsidor.  Men det var då det:

– Man vill visa att det är andra tider som råder nu. Det är helt ok, men då måste man också räkna med att läsarna reagerar, säger Åsa Linderborg.

Du menar verkligen att det är förändringens vindar som blåser på DN?
– Jo, jag kan konstatera att DN Kultur naturligtvis har full rätt att göra som man vill, men det påverkar det offentliga samtalet såklart, säger Åsa Linderborg.

Hon tycker också att Bengt Ohlssons text brister rejält i kvalitet och att det mest verkar handla om en hämnd från hans sida gentemot DN:s frilansare Malin Ullgren:

– Det finns inga proportioner i Bengt Ohlssons vedergällning. Han fick kritik från en frilansare på DN och då brakade helvetet löst. Texten är intellektuellt undermålig och håller inte måttet för 18 000 tecken. Jag hoppas att Malin Ullgren också får 18 000 tecken till sitt förfogande, säger Åsa Linderborg.

Resume.se har sökt Bengt Ohlsson för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev